SCANDAL monstru in PSD, vor iar sa modifice legile Justitiei: „Nemernicii de procurori ne vaneaza”

politica

Liderii PSD s-au intrunit intr-o sedinta de urgenta, dupa retinerea primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, unde a avut loc un scandal monstru. Mai multi parlamentari au cerut din nou modificarea legilor Justitiei si l-au acuzat pe presedintele executiv Valeriu Zgonea ca le pune bete in roate.

„Suntem cu nervii la pamant. Suntem vanati sistematic si nu luam nicio masura. Asta cu Olguta a fost un soc si noi stam numai in socuri“, a declarat un parlamentar PSD pentru Adevarul.

Social-democratii au cerut conducerii PSD sa fie deblocate cele 20 de proiecte de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, care zac in sertarul Comisiei Juridice. Cel care s-a opus a fost presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, omul doi in PSD, care le-a spus ca nu se poate.

„Au luat cuvantul mai multi: Codrin Stefanescu, Banicioiu, Rovana Plumb, Cati Andronescu, Mircea Draghici. Domnul Zgonea ne-a spus ca nu se poate, nu se poate, ca trebuie sa intarim DNA si statul de drept. Cand ii vorbesti lui Zgonea de drepturi, libertati, ia foc. Ne-am certat ca niciodata. Discutia a fost urata, cu injuraturi si erau de fata si fetele: si Rovana, si Cati. A fost prea mare scandalul intre noi si prea mare cearta ca Liviu Dragnea sa mai spuna ceva. A stat si a ascultat. Era si el socat de ce se intampla cu Olguta, cu ai nostri“, au mai spus surse din conducerea PSD.

Sedinta s-a terminat fara o concluzie, insa discutiile despre modificarea Codurilor Penale vor continua in PSD.

Cel care a redeschis discutia cu privire la cele 20 de proiecte de modificare a legislatiei penale a fost deputatul PSD Catalin Radulescu, condamnat la un an si jumatate cu suspendare, sentinta ce impiedica o noua candidatura a sa.

„De doi ani de zile sunt blocate la Comisia Juridica modificarile la Codul Penal. Valeriu Zgonea le blocheaza. Discutiile acestea le avem in grup tot timpul. Primarita de la Craiova a fost umilita, mie mi s-a facut dosar pe telefoane. Astea sunt abuzurile care se fac in Romania de acesti nemernici de procurori. Toti parlamentarii PSD sunt nemultumiti. Intreaba pe Marius Manolache, pe Ciprian Nica, pe profesorul Stanciu, pe Petre Daea. Iti dau 25 de persoane pe loc“, a spus Catalin Radulescu, pentru „Adevarul“.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: