Scandal si in PMP, Ioana Constantin a demisionat din partid. Este deranjata de „discutiile neasumate cu PNL”

politica

Vicepresedintele PMP Ioana Constantin a anuntat luni ca demisioneaza din partid. „Discutiile neasumate privind PNL au pus partidul intr-o situatie delicata, inacceptabila in raport cu electoratul si membrii”, si-a justificat Constantin decizia.

„Multumesc pentru tot, PMP! A fost o mare onoare si un drum extraordinar! Demisionez astazi din functia de Vicepresedinte PMP, dar si din partid. Am reprezentat cu multa onoare acest partid. A fost o onoare sa candidez de doua ori alaturi de Presedintele Traian Basescu si sa fac o echipa exceptionala cu Eugen Tomac si Marius Pascan. Am un respect foarte mare pentru colegii din filialele partidului, pentru fiecare membru si simpatizant al PMP. Va multumesc cu toata inima tuturor celor care ati facut campanie pentru PMP. Voi ati fost si sunteti sufletul PMP! Va multumesc celor care ne-ati votat de-a lungul timpului.

A fost o anume stare de spirit, prefer sa imi amintesc totul exact ca in pozele acestea, dincolo orice parte dificila, de orice conflict, de orice denigrare. A meritat. MULTUMESC! (…) Cred ca declaratiile si actiunile contradictorii din spatiul public cu privire la o eventuala apropiere a Partidului Miscarea Populara de partide extremiste si pro-rusesti cum este AUR, dar si discutiile neasumate privind PNL au pus partidul intr-o situatie delicata, inacceptabila atat in raport cu electoratul si membrii, precum si in raport cu presa si cu alte forte politice”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

”Resping categoric campania aceasta de denigrare si plina de intoxicari coordonata chiar din interiorul partidului, un mod de a face lucrurile care nu a fost niciodata o caracteristica a PMP.

Totusi, faptele se aud mai tare decat galagia mincinoasa. Asa ca as vrea numai sa amintesc ca in februarie 2020, am demisionat din functia de Secretar de Stat in Guvernul PNL-Orban. Am fost singurul membru PMP care si-a dat demisia atunci.

Restul intoxicarilor din spatiul public sunt azi despre lipsa de caracter a altora. Eu proba caracterului fata de partid am dat-o atunci. Nu am cerut niciodata functii, ci am renuntat de multe ori la ele si la diferite beneficii pe care le-as fi putut avea. Nu m-au impresionat nici masinile cu sofer si nici holurile lungi ale institutiilor. Nu am facut jocuri politice si nici nu am avut interese personale. De aceea, va pot privi in ochi fara sa imi fie rusine”, a mai spus Constantin.

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Cristian Diaconescu, a anuntat recent ca „se vorbeste prematur” despre o fuziune prin absorbtie a PMP cu Partidul National Liberal (PNL), el sustinand ca mandatul sau la conducerea formatiunii politice este acela ca PMP sa fie „de sine statator”.

„In acest dialog, daca PNL-ul va fi in continuare interesat, vom discuta despre proiecte. (…) Cata vreme am mandatul primit de la colegii mei, PMP-ul va fi de sine statator. (…) Discutiile prealabile au fost cu domnul Florin Citu, dupa care fiecare partid si-a luat decizia in interior, nefiind o chestiune care poate fi armonizata doar la nivel individual, nici nu ar fi corect si cinstit asa ceva, iar mandatul si de la dansii si de la noi a fost acela de a avea o initiere a unui dialog privind o cooperare viitoare si in al doilea rand doua echipe de negociere care urmeaza in perioada urmatoare sa se intalneasca”, a declarat liderul PMP, duminica, la emisiunea Insider Politic, difuzata de Prima TV.

Mai mult despre:

Comentarii: