politica

Scandal urias la Iasi. Mihai Chirica: Nici Dragnea nu a facut rau Iasiului ca USR PLUS. Iasiul intra in era intunericului

Primarul din Iasi, Mihai Chirica (PNL), a declarat, joi seara, dupa respingerea bugetului local, ca nici fostul lider al PSD Liviu Dragnea nu a facut rau Iasiului cum a facut USR PLUS, el precizand ca, pentru el, USR inseamna „Uniunea Sabotam Romania”.

Edilul iesean a afirmat ca votul impotriva bugetului nu este impotriva unui partid, ci impotriva iesenilor.

„USR PLUS a dat lovitura de gratie. Nici Dragnea nu a facut rau Iasiului, asa cum a reusit USR PLUS. Imi cer mii de scuze pentru votantii USR PLUS, dar nu ati votat corect. Iasiul intra in era intunericului. Nu se mai pot aproba transferuri financiare, nu mai putem sustine educatia, centrele de vaccinare, transportul este blocat. Nu putem plati iluminatul public. Acest vot ne arunca cu zeci de ani in urma”, a afirmat primarul Mihai Chirica, potrivit News.ro.

El a spus ca nu stie ce solutii se vor gasi pentru functionarea orasului in lipsa unui buget local aprobat de consilieri.

„Asta e situatia, nu stiu ce vom face. Cu ranjetul pe buze, Cosette Chichirau le-a ordonat sa nu voteze bugetul. USR pentru mine inseamna Uniunea Sabotam Romania”, a declarat primarul Chirica.

PSD jubileaza

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Iasi, Bogdan Balaniscu, sustine ca PNL si USR PLUS au varianta unei aliante la Iasi, iar daca acest lucru nu este posibil, atunci sa faca parteneriate cu alte partide pentru a asigura functionarea orasului.

„Timp de sase luni, atat PNL, cat si USR PLUS au blocat activitatile in Iasi, pentru ca nu au avut capacitatea sa negocieze si sa ajunga la un consens ca partide care se afla impreuna la guvernare. PSD a iesit public si a invitat cele doua partide sa vina faca o majoritate in Consiliul Local pentru a debloca lucrurile la nivelul municipiului.

Timp de sase luni nu s-a intamplat nimic. Ei s-au facut ca negociaza, noi am cerut discutii si parteneriate ca sa deblocam Iasiul. Ceea ce s-a intamplat in aceasta seara (joi seara – n.r.) este urmarea acestui blocaj, pe care PSD il amendeaza.

Am iesit din sala si am refuzat sa votam un buget, invitandu-i pe cei de la PNL si USR PLUS sa-si asume votul si sa guverneze”, a spus consilierul PSD Bogdan Balanicsu, intr-o conferinta de presa sustinuta in fata Primariei Iasi.

El a afirmat ca bugetul propus de Primaria Iasi nu este unul real, ci „un simulacru, un buget de circ politic”. Totodata, consilierul PSD le-a cerut PNL si USR PLUS fie sa se alieze la Iasi, fie sa faca un parteneriate cu alte partide pentru a nu bloca orasul.

„PSD nu doreste sa blocheze Iasiul. Dam un ultimatum celor de la PNL si USR PLUS: ori isi asuma guvernarea locala, ori fac parteneriat cu alte partide, astfel incat sa deblocam orasul. Ii asteptam sa vina sa facem sedinta pe buget maine sau luni, cand doresc ei, pentru a nu bloca functionarea orasului. Sa vina sa faca politica pentru ieseni, nu pentru interesul de partid”, a mai spus consilierul PSD Bogdan Balaniscu.

Proiectul de buget al municipiului Iasi a fost respins, joi seara, la capatul unei sedinte tensionate de consiliu, care a durat aproape opt ore. Au votat in favoarea proiectului cei 11 consilieri locali PNL si doi de la PMP, pentru trecerea bugetului fiind necesare 14 voturi. Reprezentantii PSD au parasit sala in momentul votului, in timp ce consilierii USR PLUS s-au abtinut.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

3 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

O oră ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

3 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

3 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

4 ore ago