Scandalul achizitiilor de alimente cu preturi umflate din Ministerul Apararii. Adjunctul ministrului a demisionat

externe

Marti, ministrul Apararii al Ucrainei a acceptat cererea lui Viaceslav Sapovalov cu privire la demiterea sa din functia de viceministru al Apararii al Ucrainei si a inaintat cererea Cabinetului de Ministri al Ucrainei, potrivit serviciulului de presa al Ministerului Apararii, scrie Glavcom.

„Viaceslav Sapovalov, care a fost responsabil pentru aprovizionarea Fortelor Armate ale Ucrainei, a cerut sa fie eliberat din functie pentru a nu pune in pericol credibilitatea Fortelor Armate ale Ucrainei ca urmare a campaniei de acuzatii legate de achizitionarea de alimente pentru trupe”, se arata in comunicat.

Ministerul Apararii al Ucrainei considera ca un astfel de pas va pastra increderea societatii si a partenerilor internationali si va asigura obiectivitatea in timpul clarificarilor suplimentare si a posibilelor investigatii.

Reamintim ca, anterior, jurnalistii au publicat date privind achizitiile de produse pentru Fortele Armate. Potriit acestor date, Ministerul Apararii ar fi cumparat produse la preturi de doua sau trei ori mai mari decat in supermarketurile din Kiev. De exemplu, Ministerul Apararii cumpara oua cu 17 grivne pe bucata, desi pretul de vanzare cu amanuntul intr-un magazin din Kiev este de 7 grivne. La fel si la legume, carne si alte produse.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: