Scandalul din coalitie ia amploare, vicepremier amenintat cu excluderea din partid. Constantin va discuta cu Grindeanu daca mai ramane in guvern

news

Vicepremierul Daniel Constantin, copresedinte ALDE, a anuntat ca luni se va intalni cu premierul Sorin Grindeanu si, in cazul in care coalitia va lua vreo „decizie” in privinta sa, se va supune. El a tinut sa sublinieze ca nu va pleca din ALDE.

„Eu nu am vrut sa ajungem in aceasta situatie dar, din pacate, este o situatie delicata pentru ALDE. Nu vom pleca din ALDE. Nu am tinut niciodata la functii, Oricand, chiar si maine, voi avea o discutie cu prim-ministrul Grindeanu si, daca decizia coalitiei va fi intr-un sens, nu regret. Am facut parte si din Guvernul Victor Ponta si cred ca am indeplinit pentru partidele din care provin o misiune buna. Am ajutat prin activitatea pe care am avut-o acolo, eu, Sorin Campeanu, Cotovelea. (…) Cred ca intotdeauna am reprezentat cu cinste si am facut-o bine. Dar nu am pus mai presus functiile decat pozitiile pe care oamenii care ne-au adus in acele functii. Tin mai mult la oameni decat la functii”, a punctat duminica, Constantin, la Palatul Parlamentului, informeaza Agerpres.

Copresedintele ALDE a sustinut ca formatiunea va ramane unita ”cu respectarea legii si a statutului”.

„Orice s-ar intampla, toti parlamentarii care sunt aici nu vor pleca din ALDE. Vor ramane si vor sustine Guvernul Sorin Grindeanu. Este un vot care s-a dat pentru acest guvern, pentru aceasta coalitie si nu voi pune in pericol aceasta coalitie. Sper ca activitatea guvernamentala sa primeze, nu scandalurile”, a mai spus Constantin, care a parasit lucrarile Delegatiei Permanente a ALDE impreuna cu un grup de parlamentari si patru secretari de stat, pe motiv ca sedinta este nestatutara.

Potrivit acestuia, instanta este cea care va decide in cazul convocarii unui congres, pentru ca, „din punct de vedere juridic”, lucrurile sunt foarte clare.

„In statutul ALDE se spune ca Delegatia Permanenta este cea care convoaca congresul in doua variante: la solicitarea Biroului Executiv Central sau jumatate plus unu din delegatiile permanente teritoriale. Delegatiile permanente teritoriale nu sunt statutare. In protocolul de fuziune PC-PLR se spune foarte clar ca, pana la organizarea congresului, forurile de conducere la nivel judetean sunt Biroul Executiv si Biroul Teritorial, nicidecum Delegatia Permanenta. Aceste decizii teritoriale au fost atacate in instanta, iar miercuri, daca nu ma insel, o sa avem un prim termen intr-un judet. Instanta este cea care va hotari ce se va intampla, la fel cum (va decide – n.r.) si in cazul eventualei convocari a congresului de azi”, a aratat copresedintele ALDE.

Daniel Constantin a sustinut ca a avut duminica dimineata o discutie cu Calin Popescu-Tariceanu, aproximativ doua ore, pe marginea crearii mecanismului de transparentizare a deciziilor. „Nu am reusit”, a mai spus el.

Potrivit unor surse din ALDE, in timpul sedintei de duminica, s-a cerut excluderea lui Constantin din ALDE, ”daca nu nu mai este alaturi de partid”. Propunerea a fost facuta de Andrei Gerea, un om apropiat de Calin Popescu Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: