Scandalul „Dragnea-mafiot”. Ministru PSD, pus la punct de un consilier prezidential dupa ce a atacat Germania

politica

Consilierul prezidential Lazar Comanescu, fost ministru de Externe, a lasat un mesaj public pe pagina de Facebook a ministrului Alexandru Petrescu (PSD) dupa ce acesta a atacat Germania pentru ca radioul public din aceasta tara a difuzat un reportaj in care LIviu Dragnea este prezentat precum un mafiot din tarile post-sovietice sau din lumea a treia.

Comanescu a sugerat ca Petrescu se foloseste de tehnici sovietice de propaganda in atacurile lansate impotriva Germaniei.

„Domnule Petrescu,

Este dreptul dv, desigur, sa aveti si sa exprimati, ca simplu cetatean, propriile opinii , dar lumea stie ca sunteti in prezent membru al guvernului roman si ar fi bine sa tineti seama de acest lucru cand va exprimati, fie si pe Facebook.

Replica pe care sugerati Radio Romania sa o dea postului Deutschlandfunk, aduce aminte de gluma ante 1989 potrivit careia, la critici americane , sovieticii replicau ‘…. voi criticati, voi care i-ati exploatat pe….’. Nu cred ca asemenea replici ajuta, dupa cum un recent comentariu, tot al dvs, privind extinderea mandatului presediniei romane a Consiliului UE pe motiv de rezultat al alegerilor din Finlanda i-a facut pe multi sa ridice din sprancene”, i-a scris Comanescu.

Petrescu a tinut sa-i raspunda, facand referire insa la o alta tema.

„Stimate domnule Comanescu, respectuos va intreb, in calitatea dvs de diplomat al statului roman, cand ‘ati ridicat ultima data din sprancene’ la torentul de critici, ‘sfaturi’ venite din partea unor tari cu statut egal de membru UE, Romania devenind fara doar si poate, tinta cea mai confortabila pentru toti cei care doresc sa-si creasca procentele electorale la nivelul UE, simuland intransigenta pentru actiuni ce sunt practici in tarile lor.

Si in incheiere, revenind la Finlanda, nu-mi amintesc pozitia dvs publica cand Iuha Sipila, premierul Finlandei, urmand afirmatia europarlamentarului de aceeasi origine, Henna Virkkunen, a declarat public, in noiembrie 2018, ca tara sa are obligatia sa preia presedintia Consiliului UE in locul Romaniei despre care se credea in mod eronat ca nu este pregatita pentru acest mandat, aducandu-se un prejudiciu de imagine atat tarii cat si intregii administratii romanesti atat de la Bucuresti cat si de la Bruxelles”, a scris Petrescu.

Comanescu l-a pus la punct si de aceasta data pe ministrul PSD.

„Domnule ministru, la fel de respectuos va raspund:

1) In diplomatie( si in politica), un demers serios reclama, intotdeauna , o evaluare, in prealabil, a posibilelor efecte, mai ales a sanselor de a le obtine pe cele dorite;

2) referitor la povestea finlandeza si in linia celor de mai sus, Tratatele UE contin prevederi clare inclusiv in materie de exercitare a Presedintiei”, a raspuns Comanescu.

Postul national de radio din Germania au realizat un documentar despre PSD si Liviu Dragnea, preluat apoi pe deutschlandfunk.de, in care seful partidului de guvernamant din Romania este prezentat precum un mafiot din tarile post-sovietice sau din lumea a treia.

Reportajul a fost realizat Norbert Mappes-Niediek, jurnalist de orientare social-democrata, cunoscut, printre altele, pentru investigatiile sale privind mafia din Balcani.

Ministrul Alexandru Petrescu a scris apoi pe Facebook ca este „nefiresc” ce au facut jurnalistii germani si a atacat Ministerul de Externe al Romaniei pentru ca nu reactioneaza.

„In fiecare zi sunt naivi noi pentru trucuri vechi. Disputa politica fie romaneasca, fie europeana, este acerba, poate lua tuse extreme, in preajma alegerilor cu miza, cand de multe ori rationalul devine secundar in fata sloganurilor, bombasticului si a urii si dezbinarii, facand si pentru cei mai informati alegatori dificil sa discearna sloganul de adevar, moralul de ipocrizie, binele de rau.

Cu tot obiectivismul de care sunt in stare (si nu e putin) nu pot sa nu remarc preocuparea total nefireasca a unui post de radio national din Germania, pentru un partid politic legitim dintr-o tara membra a Uniunii Europene, PSD in cazul de fata, care aparent face subiectul unui documentar construit majoritar pe baza unor informatii eronate, a unor declaratii ale unor subiecti care nu au niciun interes sa fie obiectivi si care in general sunt marginali arenei politicii mari romanesti (vezi primarul din comuna Ciugud exclus din PSD).

Dar nu asta este nefiresc!

Nefirescul consta in alocarea unui spatiu de emisie si de research important de catre un post national de radio din Germania pentru un partid romanesc, cel mai mare in cazul de fata si sub guvernarea caruia Presedintia Consiliului UE inregistreaza un real succes pentru toti cetatenii UE.

Cum in ultima perioada MAE s-a dovedit prea gentil in a semnala si a raspunde la devieri de pozitii, fie si minimal, a unor cancelarii, ambasade sau institutii media importante din alte state, sugerez postului de radio national din Romania sa documenteze un reportaj despre augmentarea fenomenului de extremism in Germania si accederea pentru prima data, dupa finalul celui de-al II-lea Razboi Mondial, a unui partid de sorginte nationalista in Parlamentul german precum „Alternativa pentru Germania”, care promoveaza in programul sau politic optiunea DEXIT( retragerea Germaniei din UE) si alte grozavii de extrema dreapta care afecteaza drepturile si libertatile tuturor cetatenilor europeni sau ale celor ce numesc Europa acasa.

Fac apel catre cei care cred ca denigrarea unui partid romanesc de catre un post national al unui stat membru UE ii ajuta sa castige capital politic, sa isi gaseasca doza de romanism pentru a fi animati doar de interesele romanilor si nu de scopuri electorale vremelnice.

O imagine buna si realista a tarii noastre in exterior, asa cum Romania si-o merita, trebuie sa primeze oricarui interes politic electoral”, a scris Petrescu pe Facebook.

Citeste si: Dragnea, profil de mafiot rus la radioul public din Germania. Reportaj in Teleorman: „Oamenii ii saruta mana, ca unui oligarh”

Mai mult despre: ,

Comentarii: