Scandalul Ghita-Coldea, subiect de ironii amuzante pentru Andrei Plesu. Ce s-ar putea afla in spatele relatiei dintre cei doi

news

Andrei Plesu se mira, cu multe ironie, de prietenia dintre Sebastian Ghita si Florian Coldea. Intr-un text publicat pe blogul sau din Adevarul, Plesu se intreaba daca nu cumva ghita avea „opinii subtile despre Shakespeare sau Platon”.

„Tot ce pot spune, parafrazindu-l pe Marx, e ca „o stafie bintuie Romania: Sebi. Sebi Ghita.” Serialele lui demascatoare bat toate audientele, scot din functie generali, arunca in aer sefi de partid, gazetari, institutii. Iar el e de negasit. Ca orice stafie autentica. Nu pricep si nu mai am de gind sa ma pronunt. Imi rezerv doar dreptul de a exprima unele mirari de „simplu cetatean”.

De exemplu: aflu ca dl Ghita si-a petrecut unul, sau mai multe concedii, impreuna cu cel pe care acum il da in git: dl Coldea. Treaba lor! Dar nu pot sa nu ma intreb, dincolo de conjuncturi si supozitii inaccesibile mie, cum o fi sa petreci o vacanta cu dl Ghita? Trebuie sa ai solide argumente ca sa-l iei cu tine si in Seychelles, si in Toscana si in Disneyland! Cum o fi sa te distrezi cu Ghita? (Admit ca se poate pune si intrebarea inversa: cum e sa te distrezi cu Coldea?). Nu putem sti.

Ce faci, seara, la o bere, sau ma rog, la o sampanie. Schimb de secrete? De glumite? De strategii? Poate ca dl Ghita e un interlocutor plin de farmec, un mare povestitor, un pitoresc tovaras de chef. Sau poate te retragi cu el la Seychelles ca sa pui la punct, pe ascuns, politica tarii, sefia PSD, sau doctoratul dnei Kovesi. (Desi asta se poate face, mai ieftin, si prin vreo tufa din Herastrau). Sau poate te amuza umorul fin al lui Sebi, replica lui hazoasa, aptitudinile sale sportive. Daca nu cumva iti place, pur si simplu, cum arata, cum se imbraca, cum se poarta. Un domn, un seducator, o companie irezistibila. Poate ca are opinii subtile despre Shakespeare sau Platon si ai mereu ceva de invatat stindu-i in preajma. Poate e toba de istorie si de literatura. Poate se inteleg foarte bine nevestele intre ele sau copiii.

Una peste alta, s-ar zice ca dupa o vacanta cu Ghita, te intorci la munca refacut, proaspat, imbogatit, gata de noi si noi ispravi profesionale. Asta e! Fiecare cu gusturile lui! Orice om ascunde virtuti pe care nu le observi la prima vedere. Nu e exclus ca dl Ghita sa aiba astfel de virtuti, de natura sa-l recomande, cind n-o mai avea alta intrebuintare, drept „domnisor de companie”, cu o fisa a postului de tip „hostess”…”, a scris Plesu in Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: