Scandalul interceptarilor telefonice zguduie campania electorala din Bulgaria: „Avem o multime de bani neoficiali in numerar”

externe

Scurgerile de inregistrari cu politicieni importanti din cadrul partidului liberal bulgar „Continuam schimbarea”, care arata ca partidul dispune de multi bani, zguduie campania electorala inaintea alegerilor europene si parlamentare anticipate din Bulgaria, relateaza Euractiv.

Intr-o conversatie inregistrata la o intalnire din urma cu un an, liderii partidului discuta despre cum sa isi finanteze campania la alegerile parlamentare din aprilie 2023. Asen Vasilev, co-liderul partidului si ministru de Finante pana in aprilie, a spus ca partidul are „o multime de bani neoficiali in numerar”.

„Nu avem nimic de ascuns – nu am furat bani cu sacii din (constructia de) drumuri, nu santajam si nu cerem bani de la intreprinderi”, au comentat reprezentanti ai partidului dupa izbucnirea scandalului, fara a explica ce inseamna „bani neoficiali in numerar”.

„Sedintele formatiunii politice au fost ascultate. Daca DANS (serviciul de contrainformatii) si alte servicii speciale chiar nu sunt implicate in acest lucru, asteptam reactia lor”, au adaugat reprezentantii partidului.

In prezent, „Continuam schimbarea” este cotat cu 17,5%, in urma Partidului Democrat din Bulgaria, pro-european.

Liderul GERB, Boiko Borisov, al carui partid este cotat la 27%, a acuzat „Continuam schimbarea” de mituire a alegatorilor si spalare de bani, afirmand ca cei implicati „trebuie sa ajunga rapid la inchisoare”.

Marti, Borissov a declarat ca este „gata sa negocieze cu toate partidele care pot sustine ‘programul nostru de management'” pe care GERB l-a prezentat in aceeasi zi.

La 9 iunie, bulgarii vor vota in cadrul alegerilor generale extraordinare (al saselea tur de scrutin in ultimii trei ani) si al alegerilor pentru Parlamentul European. Ambele voturi vor fi un test al relevantei programului partidului „Continuam schimbarea”. Se asteapta ca partidul de centru-dreapta GERB sa castige ambele scrutine.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: