Scandalul „Masa Tacerii”. Klaus Iohannis le raspunde civilizat celor care l-au acuzat de „marlanie”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a dat o replica civilizata, miercuri, liderilor politici care l-a acuzat de „marlanie” pentru ca s-a asezat la „Masa Tacerii”. Gestul presedintelui a fost intens comentat de catre politicieni ai PSD, PMP si PRU.

„Nu am fost amendat si nici nu cred ca s-a pus problema. Am fost impreuna cu primarul si a fost de acord. Nu a gasit nicio problema. Discutia, va asigur, ca are substract electoral. Cred ca cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Daca Brancusi ar fi dorit sa nu se aseze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus intr-un parc public, ci intr-un muzeu inchis. Toata discutia mi s-a parut exagerata si cred ca putem sa o inchidem aici”, a declarat presedintele Romaniei.

„Brancusienii! Oare ceva bun simt se poate? Julien a reusit sa-l umileasca pe Brancusi, ratand cu zambetul pe buze subscriptia publica pentru achizitionarea lucrarii ‘Cumintenia Pamantului’. Macar o scuza publica pentru rateu si din respect pentru opera lui Brancusi putea fi. Werner n-a vrut sa se lase mai prejos si s-a asezat cu fundul pe una din operele capitale ale lui Brancusi, ‘Masa Tacerii’. Dupa ce a inteles marlania, macar un indemn pentru copii sa nu faca precum domnia sa putea fi”, a scris Traian Basescu, pe Facebook.

„Fotografia zilei. Va fi virala. Presedintele a luat loc la Masa Tacerii… In locul lui as concedia consilierul de imagine. Asa o gafa?”, a comentat si vicepresedintele PSD, Lia Olguta Vasilescu.

Extremistii lui Ponta, PRU, au mers chiar mai departe si l-au acuzat pe Iohannis de „dispretuirea simbolurilor romanesti”.

„Ieri am vazut cum presedintele Romaniei, nu o persoana obisnuita, insusi presedintele Romaniei a venit si s-a asezat cu fundul pe Brancusi, unul dintre principalele simboluri ale Romaniei. Avem o imagine elocventa a modului in care presedintele Romaniei trateaza atat Romania, cat si pe Brancusi, unul dintre principalele sale simboluri. Drept pentru care PRU solicita in mod oficial scuze din parte presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, pentru faptul ca s-a asezat cu fundul pe Brancusi. Il somam pe presedintele Romaniei sa vina in fata natiunii si sa isi explice gestul, sa isi ceara scuze pentru acest gest lipsit de politete elementara, de dispret la adresa simbolurilor Romaniei”, a declarat Mirel Palada, purtator de cuvant al PRU.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: