Scandalurile declansate de Jeremy Clarkson de la „Top Gear”. De ce nu l-a mai suportat BBC

externe

BBC anuntat astazi ca l-a suspendat pe  prezentatorul Jeremy Clarkson, starul „Top Gear”, pe fondul unei dispute violente a acestuia cu un producator. Emisiunea programata duminica nu se va mai difuza.

„Dupa o altercatie cu un producator BBC, Jeremy Clarkson a fost suspendat pana la finalizarea unei investigatii. Nimeni altcineva nu a fost suspendat. Top Gear nu va fi difuzata in aceasta duminica. BBC nu va face niciun alt comentariu in acest moment”, se spune intr-un comunicat difuzat de BBC.

De-a lungul timpului, Clarkson a fost protagonistul mai multor scandaluri, unele cu caracter rasist. In februarie 2013 a fost acuzat de Daily Mirror ca a folosit cuvantul „nigger” in timpul unei filmari. Potrivit publicatiei, realizatorul a putut fi auzit cantand „‘Eeny, meeny, miny moe…’, Catch a niggerr by his toe”.

In mai 2014, prezentatorul britanic a fost nevoit sa prezinte scuze dupa ce folosise un termen cu caracter rasist in timpul unei filmari.

In octombrie 2014, Guvernul argentinian a depus plangere oficiala la BBC, acuzandu-l pe Jeremy Clarkson de comportament „provocator si insultator” in timpul unor filmari, dupa afisarea unor elemente sugestive, in Argentina, privind razboiul din 1982 cu Marea Britanie pentru controlul asupra Insulelor Falkland (Malvine).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: