Scantei intre Iohannis si Dacian Ciolos. Replica acida a PLUS pentru Iohannis dupa atacul la adresa lui Ciolos

politica

Alin Cristian Mituta, lider PLUS si unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Dacian Ciolos, are o replica acida pentru Klaus Iohannis dupa ce acesta l-a atacat, miercuri, pe presedintele PLUS.

„De cand Kovesi e favorita pentru functia de Procuror European, tot felul de politicieni spun ca au sustinut-o dintotdeauna”, a scris Mituta pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un prim atac la adresa lui Dacian Ciolos, prezumtiv candidat al USR PLUS la alegerile prezidentiale.

Intrebat despre declaratia lui Ciolos, care anuntase ca a vorbit cu presedintele Frantei pentru a o sustine pe Laura Codruta Kovesi la sefia Parchetului European, Iohannis a raspuns: „Fiind o tema de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agata de ea”.

Iohannis a mentionat ca a sustinut-o pe Kovesi pentru functia de sefa a Parchetului European inca de la inceput.

„Eu am sustinut-o din capul locului si i l-am spus si ei si mai multor conducatori relevanti din politica europeana. Se stie in UE ca o sustin pe doamna Kovesi. Dar pozitia nu e una care intra in negocieri odata cu comisarii, e un capitol separat si am speranta ca acest post se poate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun si mi-l doresc”, a mentionat presedintele.

Intrebat cum vede posibilitatea de a ajunge in turul doi al alegerilor prezidentiale impreuna cu un candidat de la USR PLUS, Iohannis a raspuns: „O competitie. Sa nu se astepte cineva sa am opinii despre contracandidatii mei, e dreptul lor constitutional, fiecare sa-si faca propria campanie”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: