Scapam de Badea si Ciuvica? „Mergem in exil”. Sunt impreuna in Dubai si refuza sa isi faca test PCR pentru revenirea in tara

news

Mircea Badea, aflat acum in Dubai, anunta ca refuza sa isi faca testul PCR la inapoierea in Romania. O hotarare in acest sens, care vizeaza sosile din aproximativ 70 de tari aflate pe lista galbena, a fost luata joi de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU).

„Discutia este despre drepturile fundamentale ale omului, dreptul cetateanului de a se intoarce in tara lui. Eu sunt cetatean roman si este dreptul meu sa ma intorc in tara Romaniei. Nu poate sa-mi suspende cetatenia. Acum un an cand stateam toti pe burta in casa tineti minte ca evident nu s-au putut inchide granitele pentru cetateni pentru ca ei puteau sa se intoarca in tara lor.

Tinem minte si faptul ca Romania a fost singura tara de pe planeta care iti aresta cetatenii infectati, adica ii baga in spital cu forta, fie ca aveau, fie ca nu aveau nevoie. Pe cei care chiar nu aveau nevoie de spital ii baga in spital si ii imbolnavea si mai rau intrucat ii baga intre cei care erau foarte bolnavi.

Asta s-a intamplat in Romania unde, desigur, discutia despre drepturi si libertati enerveaza pentru ca noi suntem specialisti, noi suntem experti, suntem singurii de pe planeta. Eu nu vreau niciun test, eu sunt plecat din Romania si eu zic ca eu am dreptul sa ma intorc in Romania.

Ca as putea sa fac test pe aeroport in Romania, ca intru in carantina, aia da. Sa-mi spui ca nu pot sa ma urc in avionul de Romania, eu fiind cetatean roman, daca nu am test? Pe bune? Hai sa vedem. Eu nu-mi fac niciun test. Si sunt si cu domnul Ciuvica. O sa mergem probabil in Turcia, ca acolo ne primeste fara probleme si stam in Turcia si facem emisiuni din Turcia. Daca ne trimit specialistii si expertii din Romania in exil pe noi cetatenii romani nu-i nicio problema, mergem in exil”, a declarat Mircea Badea la Antena 3.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a aprobat, joi, printr-o hotarare, obligatia ca, la intrarea in Romania, persoanele care sosesc din tarile/ zonele/ teritoriile cu risc epidemiologic ridicat sa prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de data intrarii in tara.

„La intrarea in Romania, persoanele care sosesc din tarile/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevazute la art. 1 au obligatia prezentarii certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de data intrarii in tara”, se arata in articolul 2, alineat 1, al Hotararii nr.6 a CNSU prin care a fost actualizata si lista tarilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic.

Mai mult despre:

Comentarii: