Scapam de Codrin Stefanescu. Surse: Dragnea vrea sa-l execute pe Stefanescu, la pachet cu alti doi lideri importanti ai PSD

politica

Surse din PSD, citate de jurnalistul Dan Tapalaga, anunta ca Liviu Dragnea intentioneaza sa-i inlocuiasca din functii pe mai multi lideri ai PSD care i s-au impotrivit in ultima perioada. Este vorba despre Niculae Badalau, Marian Oprisan si Codrin Stefanescu.

Badalau, presedinte executiv al PSD, este executat pentru ca s-a situat de partea lui Mihai Tudose in timpul razboiului cu fostul premier. Badalau este acum plecat in SUA, mentioneaza Tapalaga pe hotnews.ro.

„Alti lideri importanti ai PSD pe care Dragnea ar intentiona sa-i puna in discutie pentru pozitiile lor ar fi Marian Oprisan si secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu.

De notat ca Dragnea a inceput deja sa-l retraga pe Badalau din functiile politice. In urma cu o saptamana, a fost inlocuit cu senatorul Adrian Tutuianu in functia de vicepresedinte al Senatului, in cadrul sedintei grupului senatorial al PSD de miercuri la care a participat si liderul partidului, Liviu Dragnea.

In cazul liderilor locali, lucrurile arata ceva mai complicat. ‘Trebuie sa fie nebun sa se atinga de unul ca Oprisan’, a declarat pentru HotNews.ro unul dintre liderii partidului. Liderul PSD Vrancea are o mare influenta asupra baronilor si conduce una dintre cele mai performante filiale. Potrivit statutului, liderii locali nu pot fi schimbati decat cu votul filialelor. Din acest motiv, si o eventuala schimbare a lui Niculae Badalau de la sefia filialei PSD Giurgiu este dificila, chiar daca liderul PSD l-a incurajat pe fostul ministru al transporturilor, Razvan Cuc, sa-i conteste pozitia in organizatia locala.

Daca in cazul celor doi baroni locali Dragnea vrea sa le plateasca sustinerea acordata fostului premier, in cazul lui Codrin Stefanescu a ramas dator dupa conflictul din ultima sedinta CEX. Secretarul general adjunct al partidului l-a criticat atunci pe Valentin Popa, propus la ministerul educatiei. Stefanescu a sustinut-o pe Ecaterina Andronescu, varianta anuntata public de primarul Capitalei, Gabriela Firea si i-a replicat taios lui Dragnea cand acesta l-a intrerupt in timpul sedintei, spunandu-i intre altele ca “inca este presedintele PSD”.

Dragnea n-ar fi uitat nici acest episod, insa orice decizie de schimbare de functie va trebui luata in CEX. Nu e clar daca intr-o noua lupta interna cu greii partidului liderul PSD va putea conta pe aceeasi majoritate confortabila obtinuta in razboiul cu Tudose”, mentioneaza Tapalaga.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: