„Scenariu apocaliptic” lansat de Rares Bogdan. Vulnerabilitatile lui Dragnea si Tariceanu, extrem de periculoase pentru Romania

analize

Realizatorul Realitatea TV Rares Bogdan lanseaza un „scenariu apocaliptic” pentru a evidentia cat de periculoasa este pentru Romania prezenta in fruntea statului a unor indivizi vulnerabili si inspaimantati de puscarie precum Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

„La aceasta ora, pericolul este o grenada de mana cu care se joaca Dragnea si Tariceanu”, atrage atentia Rares Bogdan.

„Au scos Dragnea si Tariceanu cuiul la grenada? Aflam in 7 secunde

Imaginati-va o tara oarecare invadata de o putere straina. Presedintele instituie starea de asediu sau starea de urgenta. Constitutia il obliga ca, in 5 zile, sa ceara Parlamentului sa-i valideze decizia. Se presupune ca joaca pe aceeasi parte, deci nu e nicio problema.

Si-acum, parafrazand pledoaria unui avocat dintr-un film celebru, imaginati-va ca aceasta tara este Romania (Matthew McConaughey in „A Time To Kill”: Acum imaginati-va ca fetita e alba). Stiu, putem merge cu cosmarul mai departe si sa consideram ca agresorul este Federatia Rusa. O nebunie, nu? Rusii stiu ca articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic permite partenerilor interventia pentru apararea Romaniei, deoarece agresiunea se considera a fi un atac impotriva tuturor membrilor NATO. Dar asta inseamna razboi. Iar cele mai negre, dar lucide previziuni, spun ca al treilea razboi mondial va fi ultimul.

Dar oare va fi mondial? Sa alegem cel mai prost scenariu. America are cu Rusia niste carti de jucat in Orientul Apropiat si in Pacific, poate si in America de Sud, deci foarte probabil, situatia din Romania s-ar transforma intr-o perfecta moneda de schimb.

Mai ramane Uniunea Europeana – repet, e cel mai prost scenariu. Franta n-ar ezita sa ne sustina – asa ne imaginam, dar ne amintim si de contractele semnate de Macron cu Putin prin primavara. Nici Germania n-ar ezita sa ne sustina – asa ne imaginam, dar ne amintim cateva carti de argumente pentru care economiile Berlinului si Moscovei sunt interconectate.

Vecinii: Bulgarii vor intepa conductele cu gaze rusesti prin Marea Neagra, ungurii le vor intepa pe cele romanesti, deci filosofia relatiilor lor cu Bucurestiul sunt evidente: niste prosti, sa-i jumulim! Sunt atacati? Asta e. Sa renunte la ceva, sa negocieze cu rusii.

In varianta dulce, care ne poate lasa sa dormim, partenerii din NATO sar sa ne apere. Ajung in 48 de ore, timp in care ne aparam singuri. Complicat, nu? Totul depinde de Parlamentul Romaniei. Acolo avem asa: un infractor la Camera si posibil alt infractor la Senat. Pozitionarea PSD-ALDE din ultima perioada nu arata ca Romania s-ar uita mai cu drag la Vest. Si care-i visul infractorului? Sa scape de puscarie, stie orice bebelus – in Romania, primul cuvant rostit nu mai e „mama”, ci „penal”. Cine-i garanteaza libertatea? Sa vedem: America si Europa vor sa justitie, pe rusi nu-i intereseaza decat teritoriul. De unde se vor retrage, fireste, caci nu pamant le trebuie lor, ci acces la sisteme si mijloace de presiune. Nu le trebuie dintr-o data o minoritate nervoasa, ci putere. Iar in aceasta lume, puterea este informatia.

Cui foloseste un scenariu apocaliptic? Luati-o ca procedeu stilistic! Exagerare pentru a sublinia un aspect. Iar aspectul relevant, dupa mine, este pericolul. La aceasta ora, pericolul este o grenada de mana cu care se joaca Dragnea si Tariceanu. Rusii nu ne vor invada. Dar daca nici nu mai trebuie?”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Mai mult despre: ,


Comentarii: