Avertisment de la Bruxelles: „ROMANIA si alte 2 tari risca sa devina REZERVATII pentru refugiati”

externe

Romania, Croatia si Bulgaria vor deveni „rezervatii pentru refugiati” din cauza izolarii la care vor fi supuse, spune eurodeputatul bulgar Iliana Yotova. Aceeasi parere o impartaseste si si presedintele socialistilor europeni, Serghei Stanishev.

Comisia Europeana a prezentat de curand planul sau pentru intarirea granitelor tarilor din Schengen, in fata comisiei de politica externa a Parlamentului European, comisie al carei presedinte adjunct este eurodeputatul bulgar.

Cele trei tari mentionate sunt in afara Schengen si vor avea de suferit de pe urma unei astfel de politici de care vor beneficia doar spre tarile care fac parte din zona Schengen, a comentat Yotova in timpul conferintei de presa organizate de la Bruxelles pe tema rutei balcanice a migrantilor.

Propunerea Comisiei Europene exclude Bulgaria, Romania si Croatia din politica comuna de intarire a granitelor, pentru ca acestea nu sunt membre Schengen.

„Bulgaria, Romania si Croatia trebuie sa depuna eforturi serioase pentru a nu fi transformate in adevarate rezervatii pentru refugiati, din cauza ca nu sunt membre Schengen”, a avertizat si presedintele socialistilor europeni, Serghei Stanishev, citat de 24 Chasa.

Citeste si: Criza refugiatilor. Iata noua „Cortina de FIER”: „Grecia va fi sacrificata”. Urmeaza Romania, Bulgaria si Croatia?

Un institut specializat din Bulgaria prognozeaza ca aceasta criza a refugiatilor va dura pana in 2050, cu un varf in 2035. Prognoza institutului este ca, anual, UE va fi asaltata de 1,3-1,5 milioane de refugiati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: