„Scenariu de groaza”. Iohannis anunta ca, din cauza PSD, Bruxellesul a avertizat Romania ca i-ar putea taia 3 miliarde din fondurile alocate

politica

Presedintele Iohannis a anuntat, miercuri, ca s-ar ajunge la un „scenariu de groaza” daca Romania va fi nevoita sa mareasca pensiile cu 40%, asa cum a impus PSD prin intermediul Parlamentului.

Intrebat daca „risca Romania sa aiba fonduri europene suspendate si ca agentiile de rating sa ne retrogradeze” daca pensiile vor creste cu 40%, Iohannis a raspuns afirmativ.

„Din pacate ambele scenarii sunt posibile. Exista discutii cu inalti responsabili din Comisie care ne-au spus franc: daca aceasta rectificare intra in vigoare ni se vor taia 3 miliarde euro din fonduri europene pentru ca incalcam mai multe prevederi ale tratatelor. Agentiile cu siguranta vor schimba ratingul in mult mai rau. Pentru aceste cheltuieli nu exista pur si simplu bani. Dati-va seama ce se intampla daca se blocheaza miliarde de euro si ratingul de tara e retrogradat. E un scenariu de groaza. Oricat ne-am dori aceste cresteri, ele pot fi facute doar dupa ce iesim din aceasta criza economica”, a subliniat Iohannis.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Ramnicu Sarat, ca majorarea pensiilor in Parlament „a stricat pusculita PNL-ului pentru alegerile locale si generale”.

„Noi vorbim de o lege in vigoare, promulgata de presedintele Iohannis, si deci trebuie sa tinem cont de ea. Parlamentul legifereaza, Guvernul pune in aplicare. Este o minciuna faptul ca vom avea probleme cu deficitul. Impreuna cu colegii mei, cu specialistii din PSD, am gasit resursele necesare. E adevarat, am stricat pusculita PNL-ului pentru alegerile locale si alegerile generale. La actiuni generale ale Ministerului de Finante exista acesti bani. Pot fi accesati si sa le dam pensionarilor dreptul lor. Si nu este o pomana, este un drept, iar legile, trebuie odata sa ne intre in cap, inclusiv domnului Orban, ca legile trebuie respectate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a fost de parere ca atacarea legii la Curtea Constitutionala de catre PNL reprezinta „un mod de a mai umili inca o data pensionarii, pus la cale de domnul Orban”.

Mai mult despre:

Comentarii: