Scenariul lui Mihail Neamtu: „Maia Sandu, candidata PSD-PNL la Presedintia Romaniei. Nu e deloc intamplatoare promovarea masiva a imaginii doamnei Maia Sandu pe toate canalele media”

politica

maia sandu, presedinte, republica moldova

Mihail Neamtu sustine intr-o postare pe Facebook ca forte externe si interne o pregatesc pe Maia Sandu sa candideze si la Presedintia Romaniei, in toamna.

„Alegerile prezidentiale se organizeaza inaintea alegerilor parlamentare, grabind astfel evacuarea lui Klaus Iohannis din Palatul Cotroceni catre o vila somptuoasa. In acelasi timp, orice posibila victorie a lui Donald Trump in Statele Unite (noiembrie 2024) va sosi prea tarziu pentru a influenta jocul politic de la Bucuresti. Iata de ce inclin sa cred ca nu e deloc intamplatoare promovarea masiva a imaginii doamnei Maia Sandu pe toate canalele media, la Davos si-n presa internationala.

Portretul liderului de la Chisinau pare construit intr-un contrast deliberat cu opulenta bolnavicioasa, cu iz faraonic, a fostului primar din Sibiu. Nu m-as mira deloc s-o vedem pe moldoveanca pro-europeana (dar mai putin unionista) Maia Sandu lansata intr-o postura inedita de candidat comun al tandemului PSD-PNL chiar la alegerile prezidentiale, sustinuta si de electoratul USR (vezi si premiul lui Dominic Fritz de la Timisoara).

Si pentru ca George Simion n-are dreptul sa calatoreasca-n Republica Moldova, un candidat AUR defazat, izolat si demonizat va avea mari dificultati sa intre-n turul doi pentru Cotroceni. Votul nationalistilor s-ar putea sparge strategic si prin candidatura din off-side a celebrului actor Florin Calinescu (in oglinda, poate, cu Dan Puric). Compromiterea mesajului suveranist se face deja sub ochii nostri, prin alimentarea scandalului Sosoaca & co. Toti crestinii decenti si toti conservatorii moderati vor fi invitati sa stea acasa.

La final, lumea buna va respira usurata. Intelectualii si societatea civila va saluta victoria democratiei impotriva extremei drepte.

Maia Sandu va primi felicitari si telegrame de incurajare de la Joe Biden, Kamala Harris, Alex Soros, dar si Macron sau Ursula von der Leyen. Chiar daca nu este mama ori sotie, doamna Maia Sandu ar putea fi prima femeie-presedinte din istoria Romaniei, deschizand posibilitatea extinderii NATO prin unirea tarii noastre cu Republica Moldova”, a anuntat Neamtu pe Facebook.

Urmatoarele alegeri prezidentiale in Republica Moldova ar urma sa aiba loc in anul 2024, tinand cont ca mandatul Presedintelui Republicii Moldova este de 4 ani. Data oficiala nu a fost fixata, insa acestea ar putea avea loc in noiembrie.

Pe de alta parte, in Romania, Ciolacu a anuntat ca alegerile prezidentiale vor avea loc in 15 si 29 septembrie, iar in 8 decembrie se vor desfasura alegerile generale. ”In coalitie asa am stabilit, urmeaza ca si PNL sa treaca aceste date, cred ca duminica, prin votul din interiorul partidului”, a aratat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: