Scene de o rara violenta la Varsovia. Extremisti fara masti s-au luptat cu fortele de ordine, au fost folosite gloante de cauciuc

externe

Politistii si sustinatorii extremei drepte s-au ciocnit miercuri, langa stadionul principal din capitala, folosit ca spital temporar pentru pacientii cu Covid-19, dupa o parada cu ocazia zilei independentei nationale, relateaza AFP.

Cateva mii de sustinatori ai extremei drepte au participat la aceasta parada in centrul Varsoviei pe jos, cu motocicleta sau cu masina, in ciuda interdictiei autoritatilor municipale din cauza epidemiei.

„Mai multi politisti au fost raniti” dupa ce au fost atacati de „grupuri de huligani”, a declarat politia pe Twitter. Politia „a trebuit sa actioneze cu hotarare pentru a elibera pasajul pentru ambulante si vehicule care transporta ventilatoare care erau blocate de huligani”, potrivit politiei.

Politia a tras gloante de cauciuc dupa ce protestatarii au aruncat cu pietre si petarde in timpul paradei.

„Dumnezeu, onoare, patrie!”, au scandat participantii, dintre care multi nu purtau masti.

Primarul liberal al orasului, Rafal Trzaskowski, a interzis demonstratia anul acesta din cauza pandemiei si guvernul a facut apel la oameni sa nu participe

Pe 11 noiembrie, polonezii sarbatoresc revenirea la independenta Poloniei in 1918 dupa Primul Razboi Mondial.

Mai mult despre:

Comentarii: