Scene halucinante in Parlament: „Este o bataie de joc. PSD trece cu tancul peste democratia romaneasca”

politica

Deputatul USR Cosette Chichirau dezvaluie modul „halucinant” in care reprezentantii PSD isi impun vointa in cazul adoptarii unor proiecte care implica sume uriase. 

Ea spune ca se solicita aprobarea alocarii unor sume de sute de milioane de lei fara nicio justificare, iar reprezentantilor Opozitiei li se spune in batjocurra: „Noi stim, dar nu trebuie sa va spunem si voua!”.

„Afirmatii halucinante astazi la Comisia de Buget facute chiar de presedintele acesteia, Leonardo Badea

Singurul proiect pe ordinea de zi era bugetul Camerei Deputatilor. O singura pagina ne fusese trimisa in avans si incarcata pe site cu suma totala de 299 milioane lei (!). Fara documente justificative, fara explicatii.

1. Cand intram in sedinta, se prezinta cu totul alte numere! Numere mai mici, ceea ce e bine, dar cu totul diferite. Asta inseamna ca noua – celor din opozitie – ni s-a cerut sa votam pe o suma de sute de milioane de lei de la un minut la altul. Am luat cuvantul si am spus ca este inacceptabil ce se intampla, ca s-a facut asta la fiecare sedinta si ca trebuie sa se opreasca. Este o bataie de joc la adresa deputatilor din opozitie si la adresa poporului roman.

2. Am solicitat documentele justificative. Nu mi s-au dat. Badea a introdus procedura de vot. Eu am spus ca este imposibil sa votam cand sunt inca intrebari importante fara raspuns.

„Raspundem la intrebari dupa ce votam!” a zis Badea.

I-am intrebat pe cei de la PSD daca voteaza in cunostinta de cauza sau pur si simplu habar n-au ce fac si pentru ce ridica mana. Au zis ca da, ei stiu pentru ce voteaza. I-am intrebat cate persoane intra in calculul bugetar de 178.664.000 lei pentru cheltuieli de personal. Nu mi s-a raspuns. A zis cineva de la PSD ca ei nu sunt scolari si ca nu trebuie sa raspunda. Apoi Badea a facut afirmatia socanta:

„Noi stim, dar nu trebuie sa va spunem si voua!”

Si cu asta basta. S-a votat bugetul Camerei Deputatilor. PSD trece cu tancul peste democratia romaneasca.

Chiar si asa, am solicitat sa mi se dea documentele justificative in termen de 48 de ore, in format electronic si editabil. Avem dreptul sa stim cum sunt cheltuiti banii publici, mai ales ca in curand va veni pe ordinea de zi un proiect de buget mult mai mare, bugetul Romaniei”, a scris Cosette Chichirau pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: