Schema de tratament pentru coronavirus, publicata in Monitorul Oficial. Formele asimptomatice ale bolii COVID-19 nu se trateaza

news

Protocolul de tratament al infectiei cu virusul SARS-CoV-2 care produce boala COVID-19, emis de Ministerul Sanatatii, a fost publicat pe 24 martie in Monitorul Oficial. Documentul arata ca formele fara simptome ale COVID-19 nu se trateaza, iar unele dintre formele usoare ale aceste afectiuni se trateaza cu Paracetamol. 

Ordinul pentru aprobarea protocolului de tratament al infectiei cu virusul SARS-CoV-2 care produce boala COVID-19, emis de Ministerul Sanatatii, a fost publicat in Monitorul Oficial, partea I, nr. 242 din 24 martie. Este vorba despre Ordinul nr. 487/2020 al MS. Protocolul de tratament al COVID-19, publicat in Monitorul Oficial, a intrat in vigoare marti, 24 martie, odata cu publicarea actului normativ in Monitorul Oficial, precizeaza economica.net.

Directiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii, unitatile sanitare publice si private, precum si personalul medical implicat in furnizarea de servicii medicale din specialitatile implicate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

„In prezent nu exista medicamente aprobate pentru tratamentul infectiei COVID-19. Medicamentele propuse in acest protocol se bazeaza pe experienta epidemiei de SARS din 2003, MERS din 2012 si pe datele acumulate pana acum din epidemia SARS-Cov2”, explica Ministerul Sanatatii in Ordinul publicat in Monitorul Oficial.

Schema de tratament a COVID-19, in functie de gravitatea bolii.

Formele asimptomatice ale bolii COVID-19 nu se trateaza, conform protocolului MS. Unele forme usoare ale bolii COVID-19 se trateaza cu Paracetamol.

Precizari din Ordinul MS nr. 487/2020, publicat in Monitorul Oficial:

Grupe de risc: oameni care au peste 65 ani si/sau disfunctii de organ (pulmonara, cardiaca, hepatica), boala pulmonara obstructiva cronica (cunoscuta ca BPOC), hipertensiune arteriala. Durata de tratament este una orientativa, ea se poate prelungi sau scurta in raport cu evolutia pacientului, insa fara a se reduce sub cinci zile, cu conditia sa nu apara efecte adverse severe, se arata in Ordinul MS, antementionat.

Monitorizarea pacientului se face clinic si biologic – biochimie zilnic la pacientul internat; repetarea imagisticii si a testelor biologice se face obligatoriu de urgenta in caz de agravare clinica.

Criterii de externare a oamenilor infectati cu SARS-CoV-2: – clinic: afebril, dupa ameliorarea celorlalte simptome (diminuarea marcata – CDC; ameliorarea manifestarilor respiratorii si modificarilor radiologice); – virusologic: doua teste PCR SARS CoV2 consecutive negative, pe probe recoltate la minimum 24 de ore intre ele din nazofaringe si/sau orofaringe; aceste probe se recolteaza la cel putin sapte zile de la primul test pozitiv si dupa minimum trei zile de afebrilitate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: