Schimb de focuri la granita, intre doua puteri nucleare

externe

India si Pakistan se acuza reciproc ca ar fi deschis vineri focul la frontiera disputatei provincii Kashmir. Incidentul risca sa amplifice tensiunile dintre cele doua puteri nucleare.

Potrivit cnn.com, armata pakistaneza sustine ca, de partea sa, sase oameni au fost ucisi si 46 raniti, in vreme ce, in partea indiana, un oficial militar arata ca trei persoane au fost ucise si opt ranite.

Pakistanul sustine ca armata indiana a atacat localitati din apropierea orasului Sialkot, iar India arata ca focul a fost deschis de catre armata pakistaneza in zona provinciilor Jammu si Kashmir.

Kashmirul este o regiune disputata de ambele natiuni si este, de aproape 60 de ani, un punct de conflict. In 2003, in Kashmir s-a instituit un armistitiu, insa in ultimii doi ani acesta a fost incalcat in mai multe randuri de catre cele doua puteri nucleare. Schimburile de focuri sunt frecvente aici, insa de obicei nu se soldeaza cu victime in randul civililor.

Tensiunile reaparute au dus la anularea discutiilor privind securitatea in zona care fusesera planificate pentru inceputul acestei saptamani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: