Schimb de prizonieri intre Rusia si Ucraina. 106 ucraineni s-au intors acasa

externe

Un schimb de prizonieri intre Rusia si Ucraina a avut loc, joi, a declarat seful de stat major al presedintelui Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Cei 106 de militari, inclusiv opt ofiteri, au fost capturati in timpul luptelor din estul Bahmut, despre care Rusia spune ca l-a capturat, dar unde fortele de la Kiev spun ca inca mai au un cap de pod.

„Fiecare dintre ei este un erou al statului nostru. Multi dintre cei pe care ii aducem din captivitate au fost considerati disparuti. Rudele acestor oameni au trecut printr-o perioada dificila”, a declarat Andri Yermak.

Tatiana Moskalkova, comisarul rus pentru drepturile omului, a confirmat ca unitatea militara privata Wagner din Rusia a participat joi la un schimb de luptatori, dar nu a oferit alte detalii.

Wagner a jucat un rol cheie in atacul asupra orasului Bahmut, unde ambele parti au comparat luptele feroce cu o „masina de tocat carne”.

Informatiile militare ucrainene spun ca de la inceputul razboiului au fost eliberati 2.430 de ucraineni prin schimburi de prizonieri, dintre care 139 de civili.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: