Se schimba vremea! Meteorologii anunta schimbari mari de temperatura in toata tara. Ploi torentiale si vijelii

news

Potrivit unui comunicat de presa remis de catre Agentia Nationala de Meteorologie, in mai multe zone din tara se vor inregistra scaderi de temperatura.  ANM a emis o informare meteorologica de instabilitate atmosferica, valabila la nivelul intregii tari. Vor fi ploi si vijelii in majoritatea zonelor.

Ploi si vijelii pana marti seara

In intervalul 28 august, ora 13:00 — 29 august, ora 3:00, in zonele montane si submontane, apoi si in regiunile sudice si sud-estice, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, pe arii restranse grindina si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi local 15 — 20 l/mp si izolat 30 — 40 l/mp.

In dupa-amiaza zilei de luni, 28 august, in regiunile sudice vremea se va mentine calduroasa, local caniculara in sudul extrem al Olteniei si in sud-vestul Munteniei, unde vor mai fi temperaturi maxime de 35 — 36 de grade Celsius. In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza informarea emisa.

Vremea in tara

Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 – 23 de grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei. In sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei, temperaturile se vor ridica pana la 35 de grade. Inceputul de saptamana anunta ca cerul va fi variabil, cu innorari si ploi locale in centru si in nord-est. Dsupa pranz, instabilitatea atmosferica se va accentua in zonele montane si submontane, apoi si in regiunile sudice si sud-estice si se va manifesta prin innorari, averse, descarcari electrice si izolat grindina. Pe arii restranse, cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, local cu intensificari, mai ales asociat ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica va creste, insa la valori mai mici decat cea normala.

Incepand cu ziua de marti, valorile termice vor continua sa scada in majoritatea tarii, cele maxime urmand a se incadra intre 20 si 28 de grade, iar cele minime intre 7 si 17 grade, temperaturi de altfel normale pentru sfarsitul lunii august. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales pe parcursul zilei in sudul, estul si partial in centrul tarii si va ploua slab pe arii restranse la munte, in Moldova, Oltenia si vestul Munteniei si izolat in Dobrogea si sud-estul Transilvaniei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile sud-estice. Spre sfarsitul noptii, izolat se va forma ceata.

Miercuri, vremea va fi predominant frumoasa; cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari la munte unde doar izolat vor fi posibile averse slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 30 de grade, cu cele mai ridicate valori in sud-vestul extrem; minimele termice vor fi cuprinse intre 5…6 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 18…19 grade in Dealurile de Vest. Dimineata si noaptea, izolat, in special in zonele depresionare, se va semnala ceata.

Vremea in Bucuresti

In Capitala, vremea va fi de 31 – 32 de grade, cer variabil, cu innorari temporare, seara vor fi descarcari electrice si vant. Temperatura minima va fi de 17 – 18 grade noaptea. Marti, valorile de temperatura vor continua sa scada, devenind apropiate de cele climatologic specifice sfarsitului de august, cu o maxima in jurul a 27 de grade si o minima de 14…16 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, dar conditiile de ploaie vor fi reduse, apoi se va degaja. Miercuri, vremea va fi frumoasa, cu cer mai mult senin si vant slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 27…28 de grade, iar cea minima de 14…15 grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca, pana in jurul a 11 grade.

Vremea la munte

Vremea se va raci si va fi in general instabila. Vor fi innorari temporar accentuate si pe arii extinse averse si descarcari electrice. Vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate, cu precadere in Carpatii Meridionali si Orientali. Vantul va prezenta intensificari temporare, mai ales in timpul ploilor.

Vremea pe litoral

Cerul va fi variabil dimineata, apoi prezenta innorari temporar accentuate si vor fi averse si descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 – 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va prezenta intensificari, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 29 de grade, iar cele minime intre 18 si 20 de grade. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 22 si 25 de grade.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: