Schimbare cu adevarat. O „reptila comunista” de la varful Guvernului, data afara de Orban. Nimeni nu s-a atins de dinozaur de 20 de ani

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca va semna, in cursul zilei de miercuri, demiterea lui Ion Ghizdeanu din functia de presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza.

„Am solicitat decizia de demitere a domnului Ghizdeanu, pentru ca stiti bancul acela: il intreaba un lider politic cat este cresterea economica, raspunsul – cat doriti dumneavoastra. M-a deranjat ca au semnat contracte pe FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii n.r), dupa stiinta mea chiar in perioada procedurii de investire a Guvernului, o chestiune pe care, va spun sincer, nu pot sa o accept.

Probabil in cursul zilei de azi (miercuri, n.red.) voi semna demiterea domniei sale si vom numi pe altcineva”, a spus Orban, la o conferinta la Ministerul Finantelor Publice.

Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, este in functie din 2000 (in mandatul de premier al lui Adrian Nastase) si s-a remarcat prin obedienta totala fata de decidentii politici ai momentului. Asa a ajuns, conform unor surse politice ciatte de Digi24, omul de incredere a lui Darius Valcov. In timpul guvernului PSD, Ghizdeanu a ajuns sa negocieze in numele Romaniei contracte importante pentru infrastructura, precum autostrada Ploiesti-Brasov.

„Incerc sa fiu prudent cu noul guvern, dar faptul ca l-au dat azi afara pe eternul Ion Ghizdeanu, o reptila comunista care conduce comisia nationala de prognoza din 2005 (!!!!) e wow. Individul traia sub radar, publicul nu-l prea stia, iar el o sobolanea slugarnic in fata tuturor sefilor. E legendar momentul in care l-a intrebat pe ministrul de Finante Pogea, prin 2009: ‘Cat vreti sa fie PIB-ul?’.

Dragnea dorea sa-i exploateze la maximum servilismul si i-a dat pe mana asa numitul fond de investitii. Ca sa intelegeti miza: Ghizdeanu “prognoza“ pib-ul si, daca il ducea in sus, puteai sa tragi de cheltuieli si sa sustii ca te incadrezi in deficitul de 3% din acest PIB, marit din pixul comisiei de prognoza. Ok, e bine ca l-au iepurat. Hai si cu Raed Arafat, se poate!”, a comentat jurnalsitul Mircea Marian pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: