Schimbare super-rapida de stafeta la Ministerul Justitiei. Stelian Ion l-a scos deja afara pe Predoiu

politica

Stelian Ion a preluat, miercuri seara, mandatul de ministru al Justitiei de la predecesorul sau Catalin Predoiu. Stelian Ion a venit la sediul MJ dupa ce a participat la prima reuniune a noului Guvern la Palatul Victoria.

Inainte de a-i preda mandatul, Catalin Predoiu a facut o scurta declaratie presei, in care a explicat ca indeplinirea obiectivelor in domeniul Justitiei nu se poate face fara o cooperare intre Guvern si Parlament, dar si din partea asociatiilor magistratilor.

„Trebuie sa ne concentram pe realizarea unor asteptari din partea cetatenilor. Fara o cooperare intre Legislativ si Executiv obiectivele Justitiei nu pot fi atinse, indiferent cate eforturi fac Ministerul Justitiei si domnul ministru Stelian Ion. Este nevoie de suport din partea Parlamentului. Aceasta conditie este acum intrunita, de ieri avem o majoritate pro-justitie in Parlamentul Romaniei, avem o unitate de obiective intre Executiv si majoritatea din Legislativ, o unitate de obiective care nu a existat pana ieri.

Se stie bine ca obiectivele Guvernului Orban in justitie nu erau si obiectivele majoritatii PSD din Parlament. Dar acest impediment este acum inlaturat prin vointa cetatenilor. As mai adauga faptul ca pentru un mandat de succes este nevoie si de sprijinul Ministerului Finantelor si de foarte multa cooperare din partea sistemului judiciar. Nu ma refer doar la CSM, ma refer si la asociatiile magistratilor”, a spus Predoiu, dupa ce l-a primit pe Stelian Ion la sediul MJ, citat de Agerpres.

Mai mult despre: ,

Comentarii: