politica

Schimbari majore in stil german la Timisoara: „Schimbam lucruri de la radacina. Voi lua decizii dure, care n-o sa placa tuturor”

Dominic Fritz, primarul ales al municipiului Timisoara, a declarat, intr-o transmisie live pe Facebook, joi seara, ca in ultimele zile s-a preocupat de cateva domenii importante pentru oras, fara sa ofere insa prea multe detalii, acestea urmand sa fie dezvaluite saptamana viitoare. Fritz a adaugat ca va schimba unele lucruri de la ”radacina” si ca va dezamagi in cateva privinte, deoarece va lua decizii dure.

Noul primar al Timisoarei, Dominic Fritz, a declarat ca va avea un Consiliu Consultativ format din specialisti cu care se va sfatui in legatura cu problemele orasului si ca, odata investit in functie, prioritara este combaterea pandemiei de coronavirus pentru care are in vedere o serie de masuri care sa le completeze pe cele luate de Guvernul Romaniei, fara a mentiona care vor fi acestea.

Dominic Fritz a mai a dezvaluit ca joi a fost in vizita la Primaria Resita, unde s-a intalnit cu primarul Ioan Popa, de la care spune ca are de invatat.

”Am fost la Resita, unde este un primar ales pentru un al doilea mandat, cu larga majoritate, care a restructurat aparatul administrativ, si ne-am uitat la niste proiecte frumoase, eu vreau sa invat de la cei care au trecut deja printr-un proces de reforma, iar Primaria Timisoara are nevoie de asta”, a precizat Dominic Fritz, citat de news.ro.

Primarul ales a mai adaugat ca vineri USR Plus incepe negocierile cu PNL pentru guvernarea locala si a subliniat ca va impune recrutarea de directori doar pe baza de competente.

”Am nevoie de o majoritate, USR Plus a castigat 40 la suta, avem doar 13 consilieri, si maine incepem negocierile cu PNL, si in Timisoara si la nivel de judet, unde PNL a castigat. Maine (vineri, n.r.) vedem daca facem un prim pas al colaborarii. Nu vom incepe sa negociem functii pentru directori care sa ramana sau sa fie adusi. Vom negocia principii, sa recrutam oameni pe baza de competenta. Sunt curios daca gasim in PNL un partener. Nu e un secret ca la Timisoara au pierdut pentru ca in ultimii ani nu au respectat aceste principii, de administratie onesta si deschisa”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul ales al Timisoarei sustine ca este adeptul masurilor dure si ca le va aplica, chiar daca acestea nu vor fi bine primite de unii dintre timisoreni.

”Trebuie sa schimbam lucruri de la radacina, deja nu-i usor. Imi suna telefonul toata ziua. Dar nu pot sa raspund si lumea se supara, am sedinte, intalniri… Astept sa am si un secretariat si lumea sa sune acolo sa ceara o programare telefonica. Trebuie sa imi prioritizez timpul. O sa va dezamagesc in cateva privinte, voi lua decizii dure, care n-o sa placa tuturor, dar asta e responsabilitatea mea ca primar si sunt hotarat sa actionez”, a mai declarat Dominic Fritz.

Judecatoria Timisoara a validat, joi, mandatul de primar al municipiului Timisoara, al lui Dominic Fritz. Urmeaza ca Prefectura Timis sa stabileasca o data pentru investitura in functie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

20 de minute ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

O oră ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

O oră ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

2 ore ago