Schisma majora la varful PSD in urma violentelor din Piata Victoriei. Un puternic baron PSD ii cere lui Dragnea sa dialogheze cu protestatarii

politica

Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai puternici baroni ai PSD, cere conducerii partidului sa initieze dialoguri cu „cu ONG-urile, inclusiv cu liderii informali ai manifestatiilor de strada”. El a mentionat ca nu este de acord cu organizarea unui nou miting al PSD in Bucuresti.

PSD trebuie sa restabileasca dialogul intre partide, sa incerce sa dialogheze cu ONG-urile, inclusiv cu liderii informali ai manifestatiilor de strada, a declarat Dumitru Buzatu la RFI.

„In general, ar trebui ca partidele politice sa-si schimbe comportamentul in raport cu asemenea miscari. Este vorba de atitudinile indirecte de sprijin, care au generat in randul manifestantilor, in special al celor violenti, ideea ca pot sa faca orice si ca nimeni nu va reactiona. Lucrul acesta trebuie sa dispara. Cand spun ca partidele politice trebuie sa-si schimbe atitudinea, cred ca acest lucru trebuie sa fie vizibil, sa fie exprimat de catre liderii acestor partide, sa reasezam lupta politica in coordonatele ei reale, adica sa o ducem in plan parlamentar, asa cum este normal, sa restabilim dialogul intre partide, sa incercam sa dialogam cu organizatiile nonguvernamentale, inclusiv cu liderii informali ai acestor manifestatii”, a mentionat Buzatu.

„Nu poti sa spui ca tu erai un manifestant pasnic si ca te-au invadat ultrasii”

BUzatu a mai spus ca nu este de acord cu organizarea de catre PSD a unei contramanifestatii.

„Va spun parerea mea, nu stiu ce hotarare se va lua, dar nu cred ca lucrurile acestea sunt de natura sa detensioneze”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat ca in interiorul partidului exista ideea organizarii unui nou miting in toamna, unul mai mare decat cel pe care l-au facut deja social-democratii.

„Exista in mijlocul partidului nostru o idee pe care eu o sustin, aceea de a mai face si noi un miting in aceasta toamna, mult mai mare decat cel de data trecuta, pentru ca asta este din ce in ce mai mult o cerere din teritoriu, cei care ne voteaza, ne simpatizeaza si sunt membri de partid ne cer acest lucru. Sa vada inca o data toata lumea forta pe care poporul roman care este la urne si vrea ceva si ne-a cerut ceva sa facem si noi facem exact ce ne-au cerut ei. Urmeaza ca la sfarsitul acestei luni sa discutam cu toti colegii nostri si sa vedem daca sunt de acord sa facem lucru asta”, a spus Stefanescu, duminica seara, la Romania TV, citat de Agerpres.

El a adaugat ca social-democratii sunt convinsi ca „toata aceasta mizerie petrecuta” la mitingul din Piata Victoriei va fi decontata de Klaus Iohannis si de liderii Opozitiei.

„In spatiul virtual, pe site-urile televiziunilor, comentariile sunt in proportie de 90% impotriva implicarii Opozitiei care trebuie sa isi asume aceste violente si domnul Barna de la USR si Tomac si, in mod special, domnul Ciolos care a incercat sa se urce cu bocancii pe aceste manifestari si pe aceste violente pentru a-si lansa si candidatura de acolo din piata. Asteptam noi toti cu maxim interes ca doamna prim-ministru, dupa ce primeste raportul SRI, sa faca cateva anunturi in spatiul public legate de acest raport si ce informari a primit. Intre timp, cei de la Ministerul de Interne isi fac datoria mai departe si, rand pe rand, sunt prinse toate aceste brute, dupa cum vedeti, unii au primit deja mandat din partea judecatorilor si vor avea o soarta grea din punct de vedere al legii. Vor fi prinsi si cei care au dat foc la magazinele de pe bulevard si la brazi. Sunt curios ce vor spune la ancheta vizavi de cine este in spatele lor”, a mai spus Codrin Stefanescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: