externe

Scholz, enervat de declaratiile socante ale lui Mahmoud Abbas la Berlin: „Este intolerabil si inacceptabil”

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas a provocat un scandal marti, la Berlin, atunci cand a acuzat Israelul ca a comis un ‘Holocaust’ impotriva palestinienilor, transmite DPA, citata de Agerpres.

In timpul unei conferinte de presa comune cu cancelarul german Olaf Scholz, Abbas a spus ca ”Israelul a comis 50 de masacre in 50 de locatii palestiniene incepand din 1947”. ”50 de masacre, 50 de Holocausturi”, a adaugat el.

Remarcile sale au fost facute in raspunsul catre un jurnalist care intrebase daca liderul palestinian va prezenta scuze Israelului la marcarea a 50 de ani de la atacul comis de teroristi palestinieni asupra unor sportivi israelieni participanti la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Acest eveniment sportiv a fost umbrit de producerea unui atentat terorist. Pe 5 septembrie, opt teroristi palestinieni din gruparea Septembrie Negru au patruns in satul olimpic, unde au omorat doi membri ai echipei Israelului si au luat noua ostatici (opt sportivi si antrenori israelieni si un ofiter de politie german), care au fost ucisi ulterior. Jocurile Olimpice au fost suspendate pentru o perioada de 34 de ore, a avut loc o slujba religioasa in memoria victimelor, iar steagurile tarilor participante au fost coborate in berna.

Cancelarul Olaf Scholz a parut nedumerit si enervat de declaratia lui Abbas, dar nu a oferit pe moment o replica.

Purtatorul sau de cuvant, Steffen Hebestreit, a declarat incheiata conferinta de presa imediat dupa raspunsul lui Mahmoud Abbas la intrebarea care fusese anterior anuntata drept ultima. Ulterior, Hebestreit a spus ca Olaf Scholz este indignat de afirmatia lui Abbas.

”Pentru noi germanii in special, orice relativizare a Holocaustului este intolerabila si inacceptabila”, a declarat ulterior cancelarul german pentru tabloidul Bild.

La randul sau, premierul israelian Yair Lapid a reactionat. ”Mahmoud Abbas care acuza Israelul de comiterea a ’50 de Holocausturi’ in timp ce el se afla pe pamant german este nu doar o rusine morala, ci si o monstruoasa minciuna”, a scris Lapid pe Twitter.

”Sase milioane de evrei au fost ucisi in timpul Holocaustului, inclusiv un milion si jumatate de copii evrei. Istoria nu il va ierta niciodata”, a adaugat seful executivului israelian.

Nu este prima data cand Mahmoud Abbas face remarci controversate despre Holocaust. In 2018, el a spus ca uciderea a circa 6 milioane de evrei de catre Germania nazista nu a fost provocata de antisemitism in sine, ci a fost cauzata de pozitia sociala a evreilor, multi dintre ei fiind creditori, ceea ce ar fi dus la raspandirea ideii ca evreii sunt persoane avare. Abbas a prezentat ulterior scuze.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

9 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

9 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

9 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

9 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

9 ore ago