Scholz in China. Xi Jinping: „Sa dezvoltam relatiile bilaterale intr-un mod global, dintr-o perspectiva strategica si pe termen lung”

externe

scholz, xi

Presedintele chinez Xi Jinping spune ca legaturile bilaterale cu Germania se vor dezvolta in mod constant cu conditia ca ambele state sa-si respecte reciproc diferentele si sa caute „teren comun”, rerlteaza Deutsche Welle.

„Trebuie sa privim si sa dezvoltam relatiile bilaterale intr-un mod global, dintr-o perspectiva strategica si pe termen lung”, i-a spus Xi cancelarului german Olaf Scholz in timpul intalnirii dintre cei doi lideri la Beijing.

Cancelarul german se afla intr-o vizita de trei zile in China – prima sa deplasare in aceasta tara de cand Berlinul a lansat anul trecut o strategie de „de-risc”, menita sa impiedice Germania sa fie prea strans legata de cea de-a doua mare economie a lumii.

„Atata timp cat ambele parti pastreaza respectul reciproc, cauta un teren comun, respectandu-si in acelasi timp diferentele, comunica si invata una de la cealalta si realizeaza o cooperare avantajoasa pentru ambele parti, relatiile dintre cele doua tari vor continua sa se dezvolte in mod constant”, i-a spus Xi lui Scholz.

Luni, Scholz a declarat ca concurenta dintre China si Germania trebuie sa fie loiala, avertizand conducerea chineza sa nu adopte o pozitie protectionista in industria auto.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: