Scindare fara precedent a PSD-ului. Un lider PSD anunta ca peste jumatate dintre deputatii PSD s-au alaturat rebelilor: „Dragnea sa demonstreze ca este barbat”

politica

Deputatul PSD de Botosani Razvan Rotaru sustine ca aproximativ 80 de deputati ai partidului sustin demersul celor trei lideri ai PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului si a Camarei Deputatilor, el afirmand ca Liviu Dragnea ar trebui sa faca un pas inapoi si sa lase loc unei echipe care vrea sa construiasca partidul. „Daca vrea binele partidului cu adevarat, sa faca acel pas in spate si sa demonstreze ca e barbat”, spune deputatul social-democrat.

Vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii prin care i se cere demisia lui Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara la B1 Tv ca 50 de parlamentari de la organizatii puternice au semnat acest document, iar numarul acestora continua sa creasca.

Deputatul PSD de Botosani Razvan Rotaru a declarat, joi, la Digi 24, ca se numara printre parlamentarii semnatari ai scrsisorii, iar numarul acestora este mult mai mare.

„Da, as putea sa spun ca sunt intre cei 50. Eu zic ca suntem mai multi de 50. Suntem undeva la vreo 80 de deputati (PSD are 149 de deputati – n.r.) care sustinem aceasta schimbare in interiorul partidului pentru a insanatosi acest partid. Pentru ca, la acest moment, partidul sufera foarte mult, ne prabusim in sondaje si oamenii nu mai tin cont de masurile bune pe care le luam, cat timp partidul se duce foarte in jos in toate masuratorile care sunt facute. Iar liderul partidului este sub partid cu mult. De aceea, cred ca Dragnea ar trebui sa faca un pas inapoi si sa lase loc unei echipe care vrea sa construiasca acest partid si sa-l duca acolo unde ii este locul, cat mai sus, sa depasim 35-40% pentru viitoarele alegeri”, a afirmat deputatul PSD de Botosani, citat de news.ro.

Rotaru a spus ca Liviu Dragnea ar trebui sa inteleaga ca fara partid „nu ar fi ajuns unde a ajuns si daca vrea binele partidului cu adevarat trebuie sa faca acel pas in spate si sa demonstreze ca este barbat”.

„Atata timp cat domnul presedinte are problemele pe care le are, nu am vrea ca acest partid sa fie sacrificat doar pentru ca vrea o singura persoana si cativa din jurul dumnealui. Cred ca ar trebui sa inteleaga ca partidul inseamna totul, fara partid nu ar fi ajuns unde a ajuns si daca vrea binele partidului cu adevarat, sa faca acel pas in spate si sa demonstreze ca e barbat. Ar trebui sa asteptam sa treaca ziua de vineri si, dupa ce vom avea un rezultat in urma lucrarilor, speram ca in interiorul partidului sa gasim acea persoana care ne poate conduce acolo unde ne dorim. Pana nu se va discuta in CEx, as vrea sa nu comentez alte lucruri vizavi de cine va veni la conducerea Camerei Deputatilor”, a mai afirmat parlamentarul de Botosani

El a sustinut si ca organizatia judeteana PSD Botosani nu il sustine pe Liviu Dragnea si ca presedintele filialei, senatorul Doina Federovici, a luat singura decizia de a-si afirma sprijinul pentru liderul PSD, fara a se consulta cu ceilalti membri de partid: „Noi nu am avut niciun fel de sedinta la nivel local pentru ca a plecat presedinta partidului la nivel local, cu un mandat pentru a-l sustine pe Dragnea. Cred ca e un punct de vedere personal si cred ca trebuia sa fie consultati toti membrii de partid la nivel local sau macar cei reprezentativi. Pentru ca nu poti sa mergi cu un mandat fara sa te consulti cu colegii tai. Se procedeaza la fel cum se procedeaza si la Bucuresti, fara a consulta colegii se iau anumite decizii care nu sunt constructive pentru binele partidului”.

Gabriela Firea, Adrian Tutuianu si Paul Stanescu semneaza o scrisoare prin care cer demisia imediata a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor.

Potrivit lui Adrian Tutuianu, masurile prezentate in scrisoare sunt sustinute de multi lideri judeteni ai PSD, iar documentul va fi discutat in sedinta Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la pranz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca scrisoarea semnata de ea, alaturi de Paul Stanescu, Adrian Tutuianu, este sustinuta de „suficient de multi” lideri de organizatii judetene astfel incat sa nu fie ignorati, aratand ca ei nu doresc destabilizarea si divizarea PSD, ci vor sa atraga atentia ca PSD nu poate fi condus discretionar de o singura persoana, asa cum se intampla de cel putin un an.

Secretarul general al PSD Marian Neacsu considera ca documentul contine o serie de principii sanatoase privind actiunea politica a partidului, care au fost abandonate in ultima perioada, si propune ca acesta sa fie analizat de toate organizatiile partidului, precizand ca este in favoarea ideii de revenire la modul democratic de luare a deciziilor in partid.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o prima reactie, el spunand ca a inteles din aceasta „epistola” ca „partidul trebuie sa se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP si cu partidele de opozitie”. El a sustinut ca, in calitate de presedinte al PSD, „nu va duce partidul sa devina o unealta a acestor institutii”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: