„Sclavii romani in Germania”. Fake-news grosolan lansat de propaganda PSD cu imagini de acum 5-6 ani – Video

politica

Mai multe publicatii si televiziuni finantate de PSD, prin contracte de publicitate cu primari PSD, au difuzat sambata si duminica imagini cu o coloana de romani despre care se spunea ca sunt romanii care au plecat in aceste zile in Germania.

Desi in imagini nimeni nu poarta masca si, in plus, unii romani saluta in limba italiana, propaganda PSD a titrat ca romanii din videoclipul de mai jos sunt cei care au plecat in aceste zile in Germania.

Stirea difuzata de Antena 3: „Imaginile sunt surprinse in aceasta dimineta intr-o localitate din Germania. Sunt sute de romani care asteapa sa intre pe parcele la cules de ceapa verde. Nici vorba de distantare sociala”.

„VIDEO UMILITOR Primele imagini cu romanii care au ajuns in Germania si merg INCOLONATI inspre plantatii”, a titrat stiripesurse.ro. Site-ul este patronat de Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa. Aceasta este si sefa Departamentului de Comunicare al PSD. Ulterior, site-ul a inlocuit imaginea cu coloana de romani, afisand o imagine de la Cluj, insa titlul a ramas acelasi.

Citeste si: Olguta iar a luat-o grav pe aratura. Ii face „sclavi” pe romanii care merg sa munceasca in strainatate

Romanii din imagini sunt din Maramures, imaginile fiind vechi de 5-6 ani. Institutia Prefectului din Maramures anunta ca mai multi localnici s-au recunoscut in imagini, ei fiind acum acasa.

„Pe posturile de televiziune se prezinta imagini cu maramureseni plecati la munca in Germania, la cules de ceapa. Se mentioneaza ca acestia nu pastreaza distanta de socializare sau fizica si ca nu poarta echipament de protectie pentru infectia cu COVID-19, masti si manusi. Persoanele care s-au recunoscut in imagini, afirma ca acestea sunt vechi de acum cinci sau sase ani”, a transmis Prefectura, pe Facebook.

Institutia a mai sustinut ca persoane care apar in imagini sunt acum bine, la casele lor: „In filmare apare si un angajat al Primariei Bogdan Voda, pe post de muncitor, care a fost in acea perioada la munca, in Germania. Majoritatea muncitorilor maramureseni erau locuitori si persoane de pe Valea Izei (din localitatile Ieud, Oncesti, Bogdan Voda etc). De asemenea, sunt maramureseni care acum sunt acasa, impreuna cu familiile lor si apar in aceste imagini!”.

stiripesurse.ro a primit de curand 50.000 de euro de la Primaria PSD a Sectorului 5, a dezvaluit zilele trecute europarlamentarul Clotilde Armand.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: