„Scoateti Armata pe strazi”. Apelul unei doctorite din Capitala: „Bucurestenii au luat cu asalt parcurile. Peste doua saptamani vor lua cu asalt spitalele”

news

Adriana Ticarau, medic de familie in Bucuresti, ii solicita lui Raed Arafat sa „scoata Armata pe strazi” pentru a-i impiedica pe romani sa mai interactioneze.

„Armata pe strazi! Este inadmisibil sa permiteti asa ceva unui popor needucat”, i-a tranmis Ticarau lui Arafat pe pagina acestuia de Facebook.

„Bucurestenii au luat cu asalt padurile si parcurile. Peste doua saptamani vor lua cu asalt spitalele. Peste inca alte doua saptamani, cimitirile. Din pacate vor lua cu ei si pe altii… Chiar si pe noi care am inteles ca singura speranta e izolarea. Chiar si pe noi”, a comentat anterior doctorita pe pagina ei de Facebook.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a dat sambata un mesaj prin care indeamna la evitarea „la maxim” a activitatilor care nu sunt esentiale in aceasta perioada si recomanda totodata respectarea masurilor de izolare si distantare sociala.

„Mai multe persoane au sunat sa spuna ca sunt prea multi care au iesit la plimbare si la gratare, fiind vremea frumoasa. In aceasta perioada ramanerea acasa si evitarea activitatilor care pot sa va expuna si sa expuna familiile voastre este extrem de importanta”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

El atrage atentia ca „virusul nu se vede, nu se simte si nu are gust ca sa poata fi evitat”.

„Acesta se evita numai prin masurile de izolare si distantare sociala. Evitati expunerea persoanelor varstnice din familiile dumneavoastra la acest risc printr-un comportament responsabil. Va rog mult, evitati la maxim activitatile care nu sunt esentiale in aceasta perioada!”, a adaugat seful DSU.

Comentarii: