Scoli inchise, luni, din cauza viscolului. Sunt vizate judetele Braila, Galati, Calarasi, Constanta si Tulcea

news

Elevii din judetele Braila si Tulcea nu vor merge luni la scoala, cursurile fiind suspendate din cauza ninsorii si viscolului puternic. Meteorologii au prelungit pana duminica la ora 16.00 avertizarea cod rosu de ninsoare si viscol pentru acest judet.

Conform Inspectoratului Scolar Braila, prin hotararea CJSU, luni sunt anulate cursurile in toate unitatile de invatamant din judet. Judetul Braila se afla sub cod rosu de ninsori si viscol pana duminica seara. Toate drumurile nationale sunt inchise pe durata avertizarii.

„Avand in vedere ca ANM a emis cod portocaliu pana la ora 20 ninsori viscol, avem deja cod rosu pana azi la ora 16, toate drumurile sunt inchise si este posibil sa fie prelungite aceste avertizari meteorologice in conditii de iarna, nu se stie in ce masura se va putea ajunge la scoala maine dimineata. Asa ca s-a luat hotararea ca toate scolile din judetul Braila, toate institutiile de invatamant sa aiba activitatea fizica suspendata luni, 27 noiembrie 2023”, a declarat pentru Edupedu.ro colonelul Stoian Stefan, purtatorul de cuvant al ISU Braila. O masura similara a fost anuntata si la nivelul judetului Tulcea.

UPDATE: in urma videoconferintei organizate de ministerul Educatiei, institutia a comunicat:  „Date fiind conditiile meteorologice nefavorabile care au generat inchiderea unor drumuri si intreruperea alimentarii cu energie electrica in localitati din mai multe judete, prin hotararea Comitetelor Judetene pentru Situatii de Urgenta/la solicitarea Inspectoratelor Scolare Judetene, cu aprobarea Ministerului Educatiei, luni, 27 noiembrie, se suspenda activitatea didactica cu prezenta fizica in unitatile de invatamant preuniversitar din judetele Braila, Constanta, Calarasi, Galati si Tulcea”, anunta ministerul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: