„Scopul real al comisiei de ancheta este demiterea sefei DNA. Acesta este jocul unor politicieni fricosi, lipsiti de onestitate” – Strategia lui Dragnea, data in vileag

politica

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sustine ca PSD a „nascocit” comisia de ancheta pentru alegerile din 2009, scopul fiind demiterea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Comisia de ancheta privind alegerile din 2009 este un subiect nascocit de PSD pentru a parazita agenda publica. Contrar celor enuntate de PSD — ALDE, scopul real al comisiei de ancheta nu este legat de presupusa fraudare a alegerilor prezidentiale. Acesta este doar un pretext folosit de trio-ul Dragnea — Tariceanu — Basescu, care stiu foarte bine ca decizia CCR din 2009 de validare a alegerilor face ca finalitatea acestei comisii sa fie zero. La acel moment, PSD a facut un efort deosebit de a proba acuzatiile de frauda si a esuat lamentabil in a prezenta dovezile. Prin urmare, nu aceasta este preocuparea comuna a acestor lideri politici, fapt confirmat si de fracturile logice din ‘rationamentele’ pe care le prezinta public”, sustine Turcan, intr-un comunicat transmis joi Agerpres.

Ea precizeaza ca, daca majoritatea parlamentara va prezenta elemente concrete si concludente care sa fie un punct de plecare pentru obiectul de activitate enuntat formal al acestei comisii, PNL nu va avea nicio retinere sa sustina un demers pentru aflarea adevarului.

Liderul PNL subliniaza ca scopul acestui demers trebuie sa fie cel afirmat public.

„In realitate, insa, coalitia anti-DNA, formata din trio-ul amintit, isi propune ca activitatea comisiei de ancheta sa o vizeze pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Pentru ca nu au suficient curaj si nici elemente justificative sa propuna infiintarea unei astfel de comisii de ancheta, in mod formal, au preferat sa se prefaca in anchetatori ai unor alegeri care sunt un subiect inchis. De fapt, este planul B la incercarea de a demite seful DNA cu mana ministrului Justitiei. Acesta este jocul unor politicieni fricosi, lipsiti de onestitate, care au facut o obsesie legata de anchetele impotriva coruptiei”, puncteaza liderul PNL.

Raluca Turcan subliniaza ca majoritatea parlamentara actioneaza, in paralel, pentru modificarea legislatiei astfel incat decizia asupra revocarii sefilor din Justitie sa nu mai fie in mana presedintelui Romaniei, asa cum a fost de la inceputul anilor ’90, precizand ca premierul Sorin Grindeanu a intrat si el in „aceasta coniventa”.

„Aceasta este adevarata finalitate a demersurilor politice PSD — ALDE — Basescu: intimidarea si controlul asupra Justitiei”, conchide liderul PNL.

Infiintarea comisiei parlamentare de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009 va fi votata miercurea viitoare de plenul reunit al Parlamentului, a anuntat joi presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

„Astazi (joi — n.r.), la Birourile permanente reunite, s-a aprobat proiectul de hotarare care va fi trimis in plen si se va vota, sper, miercuri, 26 aprilie. Au fost cateva observatii din partea unor colegi de la PNL, de la USR, de la PMP, care au spus ca ei s-ar opune acestui proiect de hotarare pentru ca ar trebui sa fie completat cu mai multe amendamente, sa fie mai clar, unii colegi au spus ca Parlamentul nu ar avea dreptul sa investigheze sau sa cerceteze aceste aspecte care au aparut deja in presa. Eu si colegii mei le-am spus ca au posibilitatea si tot timpul necesar pana miercuri sa se gandeasca la amendamente care sa imbunatateasca textul hotararii”, a spus Dragnea la finalul sedintei Birourilor permanente reunite.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: