A scos arma pentru a-si apara CASA de imigranti: „Nu suntem NAZISTI, dar suntem invadati”

externe

Zilele trecute, un incident neplacut a facut valva in Europa, dupa ce un tanar cetatean, locuitor al orasului Calais, a indreptata o pusca spre refugiatii participanti la un miting.

Tanarul, pe numa Gael, spune ca a indreptat arma cu aer comprimat spre refugiati pentru a-si proteja casa si familia, insistand totodata ca nu are nimic impotriva strainilor. El spune ca nu a vrut sa faca rau nimanui si ca a fluturat arma-n vant doar pentru a-i speria pe oameni sa stea departe de proprietatea sa.

„Eu nu judec din punct de vedere politic, si cu certitudine nu sunt impotriva strainilor, doar ca nu cred ca ar trebui sa avem de-a face cu aceasta invazie. Gael adauga ca a fost numit de unii demonstranti „gunoi nazist”, dar spune ca acest lucru e ridicol.

Citeste si: Francezii au pus mana pe arme: Familie din Calais atacata in propria curte de imigranti

„Noi suntem doar oameni cumsecade care nu dorim decat sa mergem mai departe, sa ne vedem de viata noastra. Avem dreptul sa ne protejam proprietatile si vom continua sa facem asta, indiferent de amenitare”, zice tanarul, citat de Daily Mail.

francezi

Tabara de refugiati, denumita generic „Jungla”, se afla la doar o mila distanta de locuintele sociale unde traieste si familia lui Gael. „A fost un moment teribil pentru noi toti si singurul meu gand a fost sa-mi protejez casa si familia”, a mai spus tanarul nascut si crescut in Calais, unde, actualmente, isi cauta un loc de munca ca pescar.

„Un grup mic s-a rupt de ceilalti demonstranti si au inceput sa-l ameninte pe tatal meu. Apoi au venit direct spre mine si strigau tot felul de insulte. Apoi au inceput sa arunce spre noi cu tot felul de obiecte, mai ales cu cauciucuri de bicicleta. Dupa aceea, au spus ca vor intra si in casa noastra”, continua tanarul sa povesteasca.

„Cand am vazut ca vin spre noi, prima mea reactie a fost sa chem politia. Apoi am vazut ca, in apropiere, se aflau ofiteri de politie si am devenit mai relaxat. Migrantii insa veneau spre noi, fiind foarte agresivi si vorbind urat. Era clar ca nu ne plac si voiau sa ne faca rau. Intentia mea a fost sa-i tin cat mai departe de locuinta noastra”, a povestit David, tatal lui Gael, implicat si el in incident.

Gael a fluturat o pusca cu aer comprimat, fiind legal in Franta sa detii asa ceva.

„Atata Gael cat si eu suntem someri acum, iar una dintre cauzele pentru care nu ne gasim de lucru este ca orasul este foarte deprimant. Era un loc plin de viata, unde oamenii munceau, exista industrie, dar acum a ajuns doar un loc prin care oamenii trec catre altundeva. Exista multe parti ale orasului atat de pustii. In aceste conditii, este ridicol ca armatelor de refugiati sa le fie permis sa ne intre practic in case”, a mai spus David.

Laurie, sora lui Gael, spune ca se intampla des ca in Calais grupurile de refugiati din tabere sa ameninte oamenii, inclusiv copiii. Ea spune ca migrantii se plimba prin oras si pot intra in casele lor cand doresc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: