Scripcaru (PSD-PNL) defileaza in campania de la Brasov sub culorile Rusiei: „Asa se intampla cand ai echipe politice foarte culte in cap”

politica

Culori Scripcaru

Candidatul PSD-PNL la Primaria Brasovului, fostul primar penal George Scripcaru, a ales sa isi deruleze campania electorala sub culorile Federatiei Ruse, rosu si albastru.

„George Scripcaru, candidatul guvernarii comasate PSDNL pentru primaria Brasov, a ales sa defileze triumfal in campanie sub culorile drapelului Federatiei Ruse. Asa se intampla cand ai echipe politice foarte culte in cap. Oameni care face, cum ar veni, calificati la locul de munca”, a remarcat ironic Sorin Ionita de la Expert Forum.

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, a anuntat joi ca organizatia sa a realizat un sondaj de opinie din care reiese ca George Scripcaru, fostul primar, ar castiga alegerile impotriva actualului primar, Allen Coliban (USR).

In ce-l priveste pe candidatul comun la Primaria Brasov, fostul primar cu mai multe mandate, castigate sub sigla PDL si, ulterior, a PNL, George Scripcaru, liderul PSD Brasov a subliniat ca acesta „este un om de administratie, care a facut din municipiul Brasov cel mai frumos din tara, un om cu experienta, cu viziune, care cu siguranta isi va continua proiectele pe care le-a lasat in 2020 in primarie”.

„De aceea ii rog pe toti colegii din PSD Brasov, din activul de partid, sa inteleaga aceasta dorinta a brasovenilor pentru ca George Scripcaru a iesit in sondaje la o diferenta foarte mare de actualul primar. Noi nu ne batem pe functii, nu conteaza cine este candidatul nostru, noi intotdeauna ne-am gandit la cetateni”, a declarat Marius Dunca, citat de Agerpres.

Potrivit presedintelui PSD Brasov, intr-un sondaj comandat de conducerea centrala a celor doua partide de coalitie, George Scripcaru a fost cotat cu 37% din optiunile de vot ale brasovenilor, in timp ce actualul primar USR, Allen Coliban, ar avea 24%, iar subprefectul Lucian Patrascu, propunerea initiala a PSD pentru Primaria Brasov, si liderul PNL Brasov, Adrian Vestea, stau „la fel”, fiind cotati cu procente similare de circa 20%.

Scripcaru, valiza plina de bani ascunsa in beci

In 2015, procurorii DNA au gasit, cu ocazia perchezitiilor la casa lui Scripcaru, 41.000 de lei si 3.000 de euro intr-o valiza, in demisolul locuintei primarului.

Informatia a aparut in referatul inaintat de DNA Tribunalului Brasov cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui George Scripcaru si a oamenilor de afaceri Mihai David si Simina Costan.

”Cu ocazia perchezitiilor desfasurate cu incuviintarea judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Brasov au fost ridicate mai multe inscrisuri vizand faptele cercetate in prezenta cauza, medii de stocare si sume de bani considerabile.

De exemplu, demisolul locuintei inculpatului Scripcaru George, intr-o valiza au fost gasite sumele de 41.000 lei si 3.000 euro, dupa ce in prealabil acesta a comunicat organelor de urmarire ca detine in locuinta doar suma de 2.700 lei necesara pentru cheltuieli curente, iar de la locuinta numitei Antonie Cristina a fost ridicata suma de 90.000 lei si 2.400 euro, iar din locuinta numitilor David Mihai si Costan Simina s-a ridicat suma de peste 300.000 lei”, se precizeaza in document.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: