Scrisoare catre Cotroceni. Tariceanu cauta sa fie salvat de Iohannis, spera ca presedintele ii va bloca pe tradatorii din ALDE

politica

Surse din conducerea ALDE, citate de Europa Libera, anunta Tariceanu ii va trimite o scrisoare lui Klaus Iohannis pentru a contracara intentiile lui Dancila de a numi trei tradatori din ALDE ca ministri in locul demisionarilor.

Calin Popescu Tariceanu vrea sa blocheze negocierile purtate de Viorica Dancila cu mai multi reprezentanti ai ALDE, carora le-a promis posturi in Guvern. Presedintele ALDE vrea sa ii trimita o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis, in care sa il informeze inca o data ca Delegatia Permanenta a decis iesirea partidului de la guvernare, iar Biroul Politic a decis ca oricine colaboreaza cu PSD este automat exclus.

Liderul ALDE a anuntat in plenul Senatului ca Teodor Melescanu nu mai este membru ALDE, iar acest partid nu mai are grup parlamentar in Senat.

Conducerea ALDE urmeaza sa convoace si Delegatia Permanenta pentru a se da mai multa putere deciziei luate in Biroul Politic.

Votul Delegatiei Permanente are rolul de a inchide orice discutie privind calitatea de membri ALDE a celor care accepta ofertele venite din partea PSD.

In acest timp, exista o grupare in Camera Deputatilor, in frunte cu Marian Cucsa, Ion Cupa si Stefan Baisanu, care negociaza cu PSD. Acestia spun ca exista aproape zece deputati ALDE care nu sunt de acord cu politica dusa de Calin Popescu Tariceanu in ultima perioada. Acestora li s-au oferit fotolii de ministru in discutiile cu premierul Viorica Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: