Scrisoare foarte agresiva a lui Tudorel Toader catre Frans Timmermans. Guvernul va da ordonanta, recomandarile MCV sunt „disproportionate”

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ii transmite o scrisoare extrem de agresiva prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, in care explica de ce Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta pentru anularea sentintelor date de completurile de cinci judecatori.

Tudorel Toader afirma in scrisoare ca in ultimele luni sunt doua decizii ale Curtii Constitutionale care au condamnat protocoalele secrete, dar si o decizie in urma careia Guvernul a decis sa dea o Ordonanta de Urgenta privitoare la posibilitatea recursului in anulare, ca urmare a erorilor inregistrate la ICCJ, in ceea ce priveste completurile de 5 judecatori.

In aceeasi scrisoare, Toader il informeaza pe Frans Timmermans asupra faptului ca anumite prevederi din raportul MCV contrazic decizii ale Curtii Constitutionale din Romania, iar Guvernul va emite OUG pe legislatia penala, insa nu va aplica prevederile din MCV ci doar pe cele ale Curtii Constitutionale.

Toader califuca recomandarile din raportul MCV ca „disproportionate”, afirmand amenintatir ca „Euroa trebuie sa fie unita, pentru a evita polarizarea”.

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: