Scrisoarea deschisa a unui roman catre medici: „Daca iti ia foc casa, dai spaga la pompieri?”

news

Un roman le-a adresat medicilor „iubitori de plicuri patate” o scrisoare deschisa prin care le cere socoteala pentru comportamentul lor. Scrisoarea, semnata de Marius Banulescu a fost publicata pe site-ul criterii.ro si vine ca un raspuns la nemultumirea multor medici vizavi de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie fata de platile suplimentare si donatiile de la pacienti.

Iata ce le-a transmis medicilor:

Incep acest mic protest cu mentiunea ca nu se adreseaza intregii categorii profesionale numita generic “doctori”.

Si acum sa va spun ce am pe suflet voua, “iubitori de plicuri patate”, care va declarati siderati de faptul ca va paste puscaria pentru continutul acelor plicuri .
Eu cred ca nu ati stiut niciodata ce se afla inauntrul lor, iar daca ati stiut va spun de pe acum ca ati fost inumani.
De ce cred asta ?
Pai stiti voi oare cator copii li s-a luat de la gura ca acele plicuri sa contina “ceva” ?
Stiti voi oare cati au vandut ce aveau pe acasa ca sa auda din gura dumneavoastra cuvantul magic “se rezolva”?
In presa ati spus adevaruri trunchiate… Ati spus ca plicul este o recunostinta a pacientului pentru “devotamentul”, “profesionalismul” si grija cu care l-ati tratat.
Eu zic ca nu este asa… Ce va sperie pe voi este “flagrantul” care poate sa va doboare pentru ca plicul vine inainte de actul medical.
In fiecare spital exista la nivel de zvon tarifurile fiecarui doctor, ca sa stie pacientul, sa vina pregatit . De multe pacientul chiar este intrebat daca a venit “pregatit”… si nu… nu pregatit cu pijama, prosop, cana etc ci cu ceva pentru plic…
Ne spuneti mereu ca veti pleca afara si ca acolo veti trai mai bine. Asa e… Si eu am plecat si traiesc mai bine, dar nu m-am laudat in presa.
Dar sa nu va inchipuiti voi ca afara o sa va tolereze cineva deprinderile, abaterile, diagnostice puse aiurea si nici nu o sa va puna cineva sefi… intai mai trebuie sa invatati.
Acolo nu o sa accepte niciodata sa chemati pacientul dintr-un spital la cabinetul dv particular de acasa…
Nu am sa neg vreodata ca vi se cuvin salarii mai mari, chiar am sa va sustin pentru ca nici eu nu vreau sa fiu tratat de cineva care se gandeste la ratele de la banca si nu la actul medical.
Am sa ies cu voi in strada, daca va fi nevoie, dar sa stiti ca pentru situatia prezenta doar voi sunteti vinovati.
Sunteti vinovati pentru ca nu ati avut demnitatea sa va cereti drepturile celor de sus. In schimb ati avut curajul sa cereti “drepturile” celor de jos (pacientilor).
In incheiere vreau sa incercati un execitiu de imaginatie:
Daca astazi v-ar lua foc casa, cum v-ati simti daca pompierul ar astepta “Plicul” stand cu cisterna plina langa flacarile care va mistuie agoniseala de o viata?

Marius Banulescu

Foto: dailymail.co.uk

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: