Scrisoarea lui Giuliani l-a injectat cu energie pe Nastase: „Statele Unite isi modifica abordarea fata de functionarea justitiei in Romania”

politica

Fostul premier Adrian Nastase a apreciat, luni, ca scrisoarea pe care avocatul lui Donald Trump i-a trimis-o lui Klaus Iohannis pe tema protocoalelor secrete, reprezinta „un semn ca si in strainatate oamenii s-au trezit din narcoticele” fostului ministru al justitiei, Monica Macovei.

„Mi se pare ciudat ca trebuie sa vina cineva din afara sa ne spuna ca aceste protocoale nu sunt in ordine. Puteati sa ma intrebati mai demult si va spuneam acelasi lucru. Este adevarat, insa, ca aceasta scrisoare din partea dlui Giuliani are o semnificatie importanta si ea arata o modificare de abordare, inclusiv in SUA, in legatura cu un anumit mod de functionare a justitiei bazata pe acest tip de raporturi intre parchete, procurori si servicii secrete. Si sigur ca, in contextul din SUA, unde au aparut numeroase tensiuni de acelasi tip, aceasta scrisoare reflecta o lectie invatata, cum spun englezii, despre ceea ce poate sa insemne ca risc pentru democratie o colaborare care trece dincolo de interesele securitatii nationale. In mod evident, astfel de intelegeri, care pot sa aiba in vedere interese politice, interese partizane, nu au niciun fel de legatura cu justitia, cu legea, cu Constitutia”, a declarat, luni, fostul premier Adrian Nastase. citat de Mediafax.

Intrebat daca ar trebui infiintata, asa cum a propus Rudolph Giuliani, o comisie independenta formata din judecatori internationali care sa examineze originile protocoalelor secrete asupra justitiei, Nastase a spus ca scrisoarea avocatului lui Trump trebuie privita mai mult ca un „semn”.

„Sa nu exageram. Eu cred ca e vorba de un mesaj, e vorba mai curand de un semn ca, si in strainatate oamenii s-au trezit din narcoticele pe care le-au administrat unii dintre cei ca Monica Macovei si altii, care prin intermediul reprezentantilor Partidului Democrat, au incercat sa controleze situatia politica din Romania. Eu cred ca este vorba de un mesaj politic important si lucrul acesta trebuie avut in vedere”, a spus fostul prim-ministru.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal si fost primar al New York a transmis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis si altor oficiali romani in care cere verificarea protocoalelor PG-SRI si stoparea presiunile asupra judecatorilor.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: