Scrisoarea unui roman suparat din SUA pentru Iohannis: „FUGITI de noi, pas cu pas”

politica

Un roman stabilit in SUA din anul 1999 i-a transmis un mesaj presedintelui Klaus Iohannis in care il critica pentru vacantele petrecute in afara Romaniei si pentru faptul ca nu si-a respectat promisiunile facute dupa castigarea mandatului.

„Va scriu aceste randuri, care sunt in ultima instanta un ultim apel la bunavointa, cu mare tristete si cu profunda speranta sa ne inselam. Numele meu este Sorin Roiban. Sunt specialist in domeniul IT, stabilit in Statele Unite din anul 1999. In Florida, aici, unde v-ati petrecut vacanta de iarna, la soare. Va scriu in numele meu, al familiei mele, cat si al majoritatii sutelor de mii de romani cu drept de vot stabiliti in Statele Unite, integrati si apreciati in comunitate.

Invocam aceasta majoritate, Excelenta, din considerentul ca majoritatea am votat Klaus Iohanis presedinte. Intelegem ca va aflati la odihna, intr-o alta binemeritata vacanta, din cele patru, dupa putin mai mult de un an de mandat in care, pas cu pas, v-ati recuperat Romania. In schimb, Excelenta, ne-ati pierdut pe noi”, scrie barbatul in misiva intitulata „Scrisoare catre un presedinte pierdut”, citata de ziare.com.

Romanul este nemultumit de faptul ca in urma scrutinului din toamna diaspora va fi reprezentata de 2 senatori si 4 deputati. Comparativ, spune el, „judetul Sibiu, unde va mai sunt casele nepierdute in instanta, va fi reprezentat de 3 senatori si 6 deputati”.

„La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la suta pentru Klaus Iohanis. Am fi iesit la vot, cu siguranta, mult mai multi, daca am fi beneficiat de mai multe sectii de vot. In Florida, Excelenta, suntem peste 30.000 de romani. Am beneficiat de o singura sectie de vot. Cu siguranta va amintiti ce ne-ati promis, noua si tuturor celorlalti romani din diaspora, dupa ce ati fost declarat castigator.

In pofida acelor promisiuni, va informez, Excelenta, ca romanii din Diaspora vor fi reprezentati in legislativul ce va rezulta in urma scrutinului din toamna de 2 senatori si 4 deputati. Mai bine zis, tot de 2 senatori si 4 deputati. Comparativ, va informam, Excelenta, ca judetul Sibiu, unde va mai sunt casele nepierdute in instanta, va fi reprezentat de 3 senatori si 6 deputati”, se mai arata in scrisoare.

Alte nemultumiri ale romanilor din SUA sunt cozile din vami la care trebuie sa stea cand vin in tara, precum si faptul ca au votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanti si vom avea si pentru urmatorii 4 ani unul cu peste 466.

„Excelenta, suportam ca un ministru al Guvernului pe care l-ati girat vrea sa ne impoziteze banii castigati. In cele din urma, miliardelor trimise anual ACASA le mai putem adauga ceva. Excelenta, rabdam ca mii, zeci de mii dintre noi se intorc ACASA de sarbatori si trec, an de an, prin acelasi cosmar al vamilor aglomerate.

Excelenta, ne deranjeaza prea putin ca am votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanti si vom avea si pentru urmatorii 4 ani unul cu peste 466”, mai scrie romanul.

In finalul scrisorii, el ii reproseaza presedintelui Klaus Iohannis ca fuge de romanii din diaspora „pas cu pas”.

„Excelenta, intelegem ca sunteti prea ocupat si preocupat, mult mai ocupat decat predecesorul presedinte, care in 2 mandate a facut ZERO concedii in afara Romaniei. Ce nu intelegem, ne deranjeaza si nu rabdam, Excelenta, este ca fugiti de noi, pas cu pas.

Cum spuneam, sper sa ma fi inselat scriind aceste randuri, motiv pentru care, Excelenta, va rugam respectuos sa ne faceti onoarea unei intalniri. Daca nu acum, Excelenta, poate cu ocazia urmatoarei vizite de iarna in Florida”, incheie romanul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: