Scrisori de dragoste scoase la licitatie dezvaluie triunghiul amoros George Harrison – Patty Boyd – Eric Clapton

life

Scrisorile profund sincere si revelatoare ale lui Eric Clapton catre Pattie Boyd, in timp ce era casatorita cu George Harrison, vor fi vandute la licitatie, scotand la suprafata unul dintre cele mai cunoscute triunghiuri amoroase din lumea rockului, potrivit The Guardian si BBC.

Boyd a fost un model si sun simbol al Londrei anilor 1960, casatorindu-se cu Harrison in 1966, dupa ce l-a intalnit pe platoul de filmare al filmului Beatles A Hard Day’s Night.

„Era destul de timid, ca mine. Cred ca de aceea ne-am inteles”, a spus ea intr-un interviu publicat pe site-ul casei de licitatii Christie’s.
Au fost impreuna doi ani inainte de a se casatori in ianuarie 1966, timp in care Beatles erau adesea plecati in turneu.

„George era atat de adorabil cand era plecat”, a spus ea. „Ii era dor de mine, si mie mi-era ingrozitor de dor de el, si scria scrisori uimitoare si carti postale minunate.”

Una dintre scrisorile scoase la licitatie spune „Sper ca esti bine. Mi-e dor de tine. Mi-e foame – mananc multe sandvisuri cu branza la gratar. Te iubesc”.

Ea a sustinut ca balada „Something” a formatiei Beatles a fost scrisa de Harrison pentru ea, desi acesta a negat mai tarziu. Spre sfarsitul deceniului, Harrison si Clapton au inceput sa scrie muzica impreuna, iar Clapton s-a indragostit de Boyd si a curtat-o intr-o serie de scrisori de dragoste pasionate.

Acum, Boyd scoate la licitatie scrisori de la ambii barbati, impreuna cu alte bunuri.

„Iti scriu aceasta scrisoare, cu scopul principal de a-mi da seama de sentimentele tale fata de un subiect bine cunoscut de amandoi”, incepea o scrisoare din 1970 a lui Clapton pentru Boyd.

„Ceea ce vreau sa te intreb este daca inca iti iubesti sotul?”, a continuat el. „Sunt intrebari impertinente, stiu, dar daca mai exista un sentiment in inima ta pentru mine… trebuie sa-mi spui!”

Boyd a crezut initial ca scrisoarea era de la un fan, realizand adevarul doar cand Clapton a sunat-o mai tarziu in acea zi.

O a doua scrisoare a fost scrisa cateva luni mai tarziu, pe o pagina pe care Clapton o smulsese dintr-o copie a romanului lui John Steinbeck, „Soareci si oameni”.

„Draga Layla, incepe Clapton, folosind porecla lui Boyd. De ce eziti, sunt un amant prost, sunt urat, sunt prea slab, prea puternic, stii de ce?
Daca ma vrei, ia-ma, sunt al tau… daca nu ma vrei, te rog, rupe vraja care ma leaga. A tine in cusca un animal salbatic este un pacat, a-l imblanzi este divin. Iubirea mea este a ta.”

Mai tarziu a scris melodia „Layla” pentru Boyd.

„A fost atat de frumos si atat de magic”, si-a amintit Boyd. „Am fost atat de flatata, dar eram si atat de ingrijorata ca George va afla de ce Eric a scris acest cantec”.

Boyd a respins initial avansurile lui Clapton, dar, dupa ce casatoria ei cu Harrison s-a stricat la inceputul anilor 1970, muzicianul a invitat-o sa i se alature in turneu.

Relatia dintre ei a inflorit si s-au casatorit in 1979 – cu binecuvantarea lui Harrison, care a inceput sa-l numeasca pe Clapton „sotul sau prin alianta”.

In cele din urma, totusi, alcoolismul si infidelitatea lui Clapton au subminat casatoria si cei doi au divortat in 1989.

Boyd, fiica unui pilot al Fortelor Aeriene Regale pensionat, a fost un model celebru in anii 1960 inainte de a-si indrepta atentia catre fotografie.

Licitatia va avea loc luna viitoare. Printre obiectele scoase la vanzare se afla un desen facut de Harrison, in care s-a desenat stand sub un mar, si o felicitare de Craciun pe care a facut-o pentru ea in 1968.

„Le am pe toate de atatia ani – de mult prea mult timp. M-am gandit, de ce sa nu vand totul si sa ii las pe altii sa se bucure de asta?”, a declarat Boyd, care implineste 80 de ani anul acesta, pentru The Telegraph.

Licitatia va incepe cu tabloul „La jeune fille au bouquet” de Emile Theodore Frandsen de Schomberg – care a servit drept coperta albumului din 1970 Layla and Other Assorted Love Songs al trupei lui Clapton, Derek and the Dominoes.

Clapton cumparase initial tabloul de la fiul artistului, deoarece parul blond si ochii migdalati si ademenitori ai modelului ii aminteau de Boyd.

Este de asteptat sa se vanda cu o suma intre 40.000 si 60.000 de lire sterline.

Boyd a spus ca i-a cerut permisiunea lui Clapton inainte de a vinde bunurile. „A intrebat daca vand tabloul Layla si i-am spus ca da. A spus: `Poate ca sunt si alte lucruri pe care le-ai putea vinde`. Asa ca e de acord sa scot totul la licitatie.”

Pe langa haine, fotografii si alte obiecte – inclusiv o scrisoare fara sens a lui John Lennon catre colegii sai de trupa – exista si o schita a lui Ronnie Wood, un alt iubit al lui Boyd in aceasta perioada, care transforma triunghiul amoros intr-un pentagon: prima sotie a lui Wood, Krissy Findlay, fusese iubita lui Clapton, se casatorise cu Wood, apoi avusese o aventura cu Harrison, inainte ca Boyd sa aiba o relatie mai intai cu Wood si apoi cu Clapton. „Am trait un moment minunat cu Pattie [la mijlocul anilor 1970]”, a scris mai tarziu Wood in memoriile sale. „Ne-a placut sa mergem pe Insula Paradisului de multe ori… Eu si Eric am avut intotdeauna acest tip de disputa despre fetele pe care le-am cunoscut.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: