Se alege praful de partidul lui Ponta. Liderii care aduceau voturi se intorc in PSD, chiar la varf

politica

Radu Tudor (Antena 3) anunta ca mai multi lideri ai Pro Romania, in special din sud, isi pregatesc intoarcerea in PSD. 

„Potrivit unor surse politice, noul tandem de la varful PSD – Marcel Ciolacu, presedinte interimar si Paul Stanescu, secretar general – ar dori sa redeschida portile partidului pentru fosti lideri care au plecat in perioada Dragnea-Dancila.

Este vorba despre fostii premieri Mihai Tudose si Sorin Grindeanu, despre fostul secretar general Marian Neacsu si despre fostul vicepresedinte Adrian Tutuianu.

Aceasta echipa ar putea reprezenta noul centru de putere in PSD incepand cu 1 ianuarie 2020 si va pregati congresul din luna martie, cand se va alege o noua conducere legitima.

In perspectiva celor doua randuri de alegeri – locale si parlamentare – la varful PSD se pregateste scoaterea din uz a mitralierelor politice uzate, generatoare de extremism si populism, si promovarea unor guri de tun capabile sa restabileasca profilul bine conturat in PES si in alte institutii europene”, a scris Radu Tudor pe blogul sau.

Tudose si Tutuianu au adus cele mai multe voturi pentru Pro Romania la alegerile europarlamentare, ei controland zeci de primari din judetele Braila si Dambovita.

Mihai Tudose, proaspat demisionar din Pro Romania, a anuntat luni ca este posibil sa se inscrie in PSD. El a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD.

Intrebat, la DC News, daca se ca intoarce in PSD, Tudose a spus ca se gandeste la asta: „Deocamdata sunt in carantina, sa vad”.

El a aratat apoi ca este „prieten foarte bun” cu Marcel Ciolacu.

„Eu am mare incredere in Marcel Ciolacu. Suntem prieteni foarte buni de 20 de ani. Nu stiu daca au trecut in ultimii zeci de ani trei zile una dupa alta in care sa nu ne vorbim. Prietenia e prietenie.

(…) Am incredere ca vor profita de ultima sansa pe care practic o are PSD de a rezista, de a fi viu”, a mai spus Tudose.

Tudose a adaugat ca si-ar dori ca Ciolacu sa fie ales si de Congresul PSD ca presedinte al partidului.

„Pentru PSD si pentru Romania, da. Mi-as dori. Este o solutie buna”, a mai aratat Tudose.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: