Se amplifica SCANDALUL din PSD. Un baron, fost ministru, rupe partidul

politica

Scandal interminabil in PSD Brasov. Fostul ministru al Economiei, baronul Constatin Nita, se opune deciziei conducerii centrale a partidului privind desemnarea candidatului la primarie si isi impune propriul om. Unul dintre liderii fialiale si-a anuntat demisia, in semn de protest.

Candidatul desemnat initial de oamenii lui Nita a fost Razvan Popa, insa conducerea centrala a decis sa il inlocuiasca cu Catalin Leonte. Gruparea Nita a facut scandal, iar comitetul executiv al fialialei a votat vineri ca Razvan Popa sa ramana candidat, sfidant astfel deciziile de la Bucuresti. Nita a condus filiala cu o mana forte din de aproape 20 de ani, majoritatea membrilor din conducere fiind promovati de el.

„Noi nu suntem carpa de sters pantofi a nimanui. Eu in organizatia asta am muncit foarte mult si nu poate veni cineva acum sa ne spuna sa ne dam la o parte. E o greseala, o chestiune nedemocratica, cu care eu nu sunt de acord“, a declarat Nita, fost lider al fialialei oana de curand.

Intr-o sedinta de vineri a Comitetului Executiv al PSD Brasov, candidatul pentru primaria Brasov a fost schimbat din nou, prin vot secret, Razvan Popa obtinand 100 de voturi, iar Catalin Leonte – 44 de voturi.

In replica, vicepresedintele PSD Brasov, Razvan Iosif, si-a dat demisia spunand ca Razvan Popa nu poate invinge PNL si exista riscul reaparitiei „crocodililor gen Blaga sau Scripcaru”.

In filiala au aparut acuzatii dure intre tabere, fiecare acuzandu-si colegii din cealalta grupe fie ca vrea sa preia puterea in organizatie, fie ca vor sa faca blat cu PNL, spun surse din partid, citate de stiripesurse.ro.

Un scandal suplimentar se prefigureaza si pentru candidatul la sefia Consiliului Judetean. Liderul interimar al PSD Brasov, Mihai Mohaci, a spus ca vrea sa ocupe functia, in timp ce presedintele executiv Viorel Chiriac a declarat ca decizia trebuie luata in forurile partidului.

Conducerea centrala a PSD din Bucuresti urmeaza sa discute saptamana viitoare situatia exploziva din Brasov care ar putea sa conduca la o sciziune a filialei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: