Se amplifica tensiunile intre PSD si ALDE. Lider ALDE: „Sa ne comparam echipele sa vedem ce basisti se gasesc in fiecare echipa”

politica

Presedintele ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu va sustine proiectul privind trecerea lacului de la Ogrezeni in administrarea Consiliului Judetean din cauza „rolului vital pe care il au aceste acumulari”, mentionand ca, fiind inginer constructor de hidrotehnica, cunoaste foarte bine rolul acestor lucrari.

Vezi si: Explodeaza nervii in Coalitie! Lider PSD: ‘E din ce in ce mai greu sa avem o guvernare impreuna cu ALDE’

El a afirmat, totodata, ca nu se poate decide, pe baza unei probleme locale, daca guvernarea in coalitie mai merge sau nu.

„Am acceptat si accept orice fel de critica din partea oricui, dar in momentul in care organizatia ALDE Giurgiu este atacata, limita mea de calm si de suportabilitate trece peste un anumit nivel. (…) Nu voi face atacuri la persoana, discutii legate de coalitie pentru ca eu consider ca orice neintelegere care apare in scena publica ca si disputa intre cele doua partide trebuie transata in interiorul coalitiei. Nu cred ca decide nici Petcu Toma nici domnul Niculae Badalau, indiferent ce calitate avem in structurile centrale, nu decidem noi de la Giurgiu daca guvernarea nationala merge, pentru ca noi putem sa avem anumite momente in care nu am comunicat. Nu cred ca de la o problema locala, la nivel national, decid domnul Dragnea si cu domnul Tariceanu: coalitia nu mai poate sa mearga”, a declarat Toma Petcu.

Acesta a mentionat ca, inainte de a promova proiectul legislativ in cauza, senatorul PSD Niculae Badalau nu a avut nicio discutie cu el sau cu alt coleg din ALDE, pentru a spune „ce vrea sa faca dumnealui acolo” si i-a transmis acestuia ca este oricand dispus sa compare echipele „sa vedem ce basisti se gasesc in fiecare”.

„Legat de afirmatia ca ALDE este un partid plin de „basisti”, l-as ruga pe domnul Badalau sa se uite bine in jurul dumnealui (…) Eu sunt dispus oricand sa ne comparam echipele sa vedem ce basisti se gasesc in fiecare echipa”, a completat Toma Petcu.

Totodata, Petcu a precizat ca spus ca principalul argument pentru neparticiparea alesilor ALDE la votul din Senat pe acest proiect legislativ este avizul negativ al comisiei de resort: „E un aviz negativ cu cateva observatii care tin chiar si de constitutionalitatea acestui proiect si atunci, credeti-ma, mare parte din colegii mei cunosc bine administratie locala si centrala si au luat decizia sa fie rezervati la acest proiect”.

Nu in ultimul rand, liderul ALDE Giurgiu a sustinut ca omul de afaceri Dan Pasat, care administreaza o firma de piscicultura ce functioneaza la Ogrezeni, nu este membru ALDE, dar are o relatie apropiata cu acesta pentru ca au lucrat impreuna in PNL timp de trei ani de zile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: