Se anunta o paruiala de zile mari intre Gabriela Firea si Codrin Stefanescu. Firea: „Abia astept sa se organizeze CEX”

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat vineri un atac fara precedent la adresa secretarului general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, pe care l-a acuzat ca incearca sa-i distruga majoritatea din Consiliul General si sa ii saboteze proiectele.

„Am informatii certe ca la sediul central al PSD din Soseaua Kiseleff se pune la cale un plan de sabotare a mea in calitate de Primar General al Capitalei, prin intoarcerea impotriva mea a consilierilor generali PSD.

Concret, dl. Codrin Stefanescu, fost secretar general adjunct al PSD, in total dispret fata de statutul partidului, a inceput sa-i convoace individual pe consilierii generali pentru a-i convinge sa se delimiteze de mine si de echipa mea si sa nu-mi mai voteze proiectele, promitandu-le functii si alte avantaje.

Mai mult, se fac presiuni asupra consilierilor generali sa semneze declaratii cum ca sunt constransi sa voteze, la fiecare sedinta, proiecte cu care nu sunt de acord. Oricine ar semna asa ceva s-ar dovedi nu doar de rea credinta, ci si nedemn.

(…) Ii solicit public, ceea ce i-am cerut si personal, presedintelui PSD Liviu Dragnea sa-l retraga in ‘cazarma’ pe Codrin Stefanescu sau sa-l trimita pe alte fronturi. La Primaria Capitalei nu avem nevoie de razboaie si incercam sa facem cat mai putina politica si cat mai multa administratie, in beneficiul cetatenilor”, a declarat Firea la Antena 3.

Ea a mai spus ca abia asteapta urmatoare sedinta CEX a PSD pentru a se rafui cu Stefanescu.

„I-am transmis lui Dragnea ceea ce se intampla. El spune ca domnul Stefanescu nu e copilul lui si nu il urmareste. Nu e normal ca un coleg de-al nostru, dupa votul care s-a dat in CEX si ne-am asumat o atitudine public, am tacut. Multe lucruri nu ma linisteau, asteptam un nou CEX. Ei continua cu un razboi care e impotriva cetatenilor. El gireaza ce face Stefanescu, daca nu gireaza, atunci sa stopeze.

Abia astept sa se organizeze CEX si abia astept sa ii intreb pe colegii mei primari, daca li se pare corect faptul ca Codrin Stefanescu, in acelasi sediu cu domnul Dragnea, le cheama consilierii pentru a le spune sa nu mai voteze proiectele PSD.

Eu spun public, cu riscul de a fi exclusa: nu voi cere niciodata acordul lui Codrin Stefanescu si nici al domnului Dragnea pentru ceea ce fac la Primaria Capitalei. Eu ceea ce fac, fac pentru bucuresteni, ma tin de programul de guvernare locala, asa cum a fost el adoptat. Eu nu voi merge nici saptamanal, nici la trei zile sa dau raportul la partid”, a mai spus Firea.

Ea a mai dezvaluit ca Stefanescu le-a promis functii consilierilor PSD daca o tradeaza pe Firea.

„M-au sunat consilierii generali, pentru ca ei credeau ca sunt si eu la sediul PSD, dar cand au vazut ca nu sunt, au refuzat sa semneze ceea ce le solicita Codrin Stefanescu fara functie. Din moment ce pana acum domnul Dragnea nu a luat nicio masura, stiind de activitatea domnului Stefanescu, pot sa inteleg ca o gireaza.

De cateva zile se fac aceste intalniri, pentru ca se fac la bucata. Astazi au explodat lucrurile pentru ca au fost chemati in grup. Li s-a cerut sa se delimiteze de mine, sa nu mai voteze nimic din ceea ce propun eu. Sa inteleg ca in Capitala consilierii PSD vor bloca mai mult ca USR? Va dati seama ce efect va avea la urmatoarele alegeri? Cetatenii vor spune ca ne-au dat girul, iar apoi vor spune ca noi am blocat Bucurestiul.

Unul presedinte de organizatie locala, unul consul in nu stiu ce tara, unul sef la Tineretul PSD. Fiecare a plecat cu cate o promisiune din partea domnului Codrin Stefanescu”, a declarat Gabriela Firea.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: