Se cere excluderea lui Bacalbasa din PSD pentru rasism: „Noi o sa luam virusul de la ciorile noastre”

politica

CNCD se autosesizeaza dupa ce deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a avut zilele trecute o postare rasista pe Facebook.

”Am sa initiez autosesizare si pe postarea dl. deputat Bacalbasa!”, a anuntat sambata pe Facebook presedintele CNCD, Asztalos Csaba. Postarea i-a fost sesizata de activistul Ciprian Necula, aporpiat de PSD, care i-a si cerut lui Ciolacu sa il excluda din partid.

„Asztalos Csaba se pare ca o sa aveti mult de munca la CNCD. Dle Ion Marcel Ciolacu, va rog sa ne spuneti daca asta e si pozitia PSD! Si, daca nu, poate ne spuneti daca demnitarul PSD Bacalbasa va fi exclus din partid. Stiti, e cam recidivist!”, a scris Necula.

Seful CNCD, Asztalos Csaba, a anuntat sambata ca se va autosesiza in cazul postarii lui Vladimir Tismaneanu a unei imagini in care apar niste ciori cu mesajul „aeroportul Tandarei, toate zborurile au fost anulate”.

„In situatia putin probabila in care nu primim plangeri in cursul zilei de luni, CNCD va initia procedura de autosesizare in cazul Vladimir Tismaneanu. In paralel, vom trimite speta la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismaneanu este profesor. Vom solicita Universitatii Maryland sa se pronunte asupra mesajului postat de cadrul sau didactic, in raport cu principiile de etica si nediscriminare pe care le aplica in cultura lor organizationala, academica”, a scris Asztalos Csaba pe Facebook.

Institutiile din SUA au o politica foarte dura in cazurile de rasism.

Politologul Vladimir Tismaneanu a publicat vineri pe Facebook o imagine cu tenta rasista, in care apar niste ciori cu mesajul „aeroportul Tandarei, toate zborurile au fost anulate”.

Mai mult despre:

Comentarii: