Se confirma, PSD nu va tine cont de prevederile Rezolutiei si Raportului MCV: „Sunt daunatoare”

politica

Liderul senatori PSD, Serban Nicolae, a declarat marti, la Parlament, ca rezolutia PE privind statul de drept din Romania si recomandarile MCV reprezinta demersuri inutile, acesta spunand ironic ca poate unii isi doresc sa se reintoarca la politica anilor ’50.

„Este imposibil de inteles la ce ar folosi o asemenea Rezolutie in PE, pentru ca exprimarea unor ingrijorari legate de legile justitiei arata tardivitatea unui asemenea demers. Referitor la legislatia penala, suntem in plin proces de elaborare, ceea ce arata prematuritatea acesteui demers. Faptul ca se pun la gramada aceste lucruri cu protestele din august 2018, care sunt sub ancheta penala, arata inutilitatea acestui demers politic.

Astfel ca suntem in situatia in care la nivelul PE, intr-o fierbere anti-europeana, s-a produs o Rezolutie gandita in termeni electorali ai anului viitor si ma duce cu gandul la faptul ca se va inregistra un scor anti-UE. Din punctul meu de vedere, CE in actuala formula, probabil profund marcata de sciatica, cu ghilimelele de rigoare, va avea cel mai trist bilant dupa 5 ani, cu Marea Britanie in pragul iesirii din UE, cu Romania si Bulgaria inca tinute intr-o pozitie inutila, umilitoare si din punctul meu de vedere nelegala”, a declarat, marti, la Parlament, liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, citat de Mediafax.

Social-democratul a adaugat, ironic, ca poate se doreste revenirea la anii ’50.

„Pot sa inteleg in logica de tip Macovei, pentru ca inca de acum 11 ani Romania a suportat tratamentul unor cozi de topor din interior si a unei coloane a 5-a cum se spunea pe vremuri, care actioneaza impotriva intereselor tarii (…) La ce-ar folosi? Sa certam poporul roman? Sa certam Parlamentul Romaniei? Sau am putea sa spunem ca ar fi bine sa avem protocoale secrete, dosare penale instrumentate de ofiteri de informatii, ca e bine sa folosim probatorii in materie penala care nu sunt cunoscute de catre partile implicate si ca, in general, anii ’50 au fost o binefacere pentru sistemul penal romanesc si ca eventualele inchisori politice ar trebui sa reapara in Romania”, a completat senatorul PSD.

Intrebat daca Romania va tine cont de rezolutia PE, Serban Nicolae a raspuns: „Cu exact acelasi respect cu care a tinut cont si premierul Ungariei. Cred ca este un model de urmat. Mai ales ca Ungaria este un membru mai vechi al UE in comparatie cu Romania”. El a adaugat ca Romania nu vrea sa mearga pe calea Ungariei, ci „pe calea Romaniei si a UE”.

„E recomandat sa tii o haina mai groasa cand e frig afara, acum nu stabileste si din ce tesatura, cati nasturi, daca are fermoar, deci ridicolul situatiei este aproape de absolut. S-a adoptat cu fervoare o Rezolutie inutila”, a mentionat Nicolae.

Cu privire la faptul ca raportul MCV va fi mai dur decat cel de anul trecut, liderul senatorilor PSD a spus ca trebuie sa se tina cont de criticile „obiective” nu de cele „imbibate de politicianism”.

„Stiti cum suna asta la mine? Exact ca acele decizii de condamnare in cazul Emil Cutean sau Mircia Gutau, care fac pedeapsa in inchisoare dupa care ii achiti ca fapta nu exista. Nu m-ar mira ca o Comisie responsabila si un Parlament scapat de politicianism ieftin sa constate ca toate aceste rezolutii erau inutile si daunatoare. Daca primi la ultimii 11 ani de rapoarte MCV, constatam ca ele au trecut sub tacere, sau poate chiar au cautionat, au fost complici, la toate acele abuzuri rezultate din protocoale secrete, echipe mixte, intelegeri necunoscute si in general subordonarea justitiei fata de serviciile de informatii.

Poate pentru unii, modelul sovietic din anii 50 era unul corect si ar trebui sa ne intoarcem. Am tinut cont intotdeauna de criticile echilibrate si obiective. Dar cand sunt imbibate de un politicianism meschin si chiar dubios, e ca si cum ne-am lua dupa Macovei care a schimbat peste noapte legile justitiei, fara dezbateri, fara transparenta si fara atatea ingrijorari”, a indicat Serban Nicolae.

Acesta a precizat ca raportul MCV este la fel de inutil ca rezolutia PE.

„E la fel de inutil, pentru ca nu a venit niciodata cu propuneri concrete. Nu am vazut niciodata preocupare pentru abuzuri concrete in justitia penala din Romania, pentru persoanele arestate si ulterior achitate, pentru probatoriul ocult, pentru imixtiunea serviciilor de informatii in activitatea judiciara”, a explicat senatorul PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: