Se decide soarta lui Kovesi la DNA: Grindeanu are un mesaj categoric pentru ministrul Justitiei: „Ma astept sa iau act inainte sa faca public”

actualitate

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni ca se asteapta, in calitatea pe care o are, sa ia act de evaluarea care va fi facuta publica de ministrul Justitiei, fara a interfera in vreun fel in cadrul acesteia.

„Ma astept sa am aceasta evaluare, ceea ce este normal, fara a interfera in vreun fel, nici nu e rostul meu, si imi mentin aceasta linie. Ma astept totusi, inainte de a fi facuta publica aceasta evaluare, sa iau act de ea ca si sef al guvernului, fara a interfera in evaluarea respectiva”, a declarat Grindeanu la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El nu a dat detalii asupra intalnirii care va urma cu ministrul Justitiei. „O sa stabilesc”, a spus premierul.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat luni dimineata ca a prelungit pana miercuri termenul pana la care va prezenta evaluarea in privinta procurorului general si a sefei DNA.

„Miercuri voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate amanuntele”, a declarat Toader, in contextul in care termenul de doua saptamani – in care a anuntase ca va publica evaluarile pentru procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si procurorul general, Augustin Lazar – expira astazi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: