news

Se dubleaza pretul biletelor pentru vizitarea Muzeului National al Unirii Alba Iulia. Se introduc bilete de intrare si in zonele unde nu se platea bilet

Preturile biletelor la Muzeul National al Unirii (MNU) Alba Iulia – cladirea Babilon s-au dublat din acest an, o crestere substantiala fiind si la tarifele de vizitare integrat Muzeu – Museikon, pastrandu-se in continuare liber accesul in Sala Unirii, anunta Agerpres.

Astfel, din 11 ianuarie, cand institutia muzeala din Alba Iulia se va redeschide dupa vacanta de iarna, tariful de vizitare in cazul cladirii Babilon va creste de la 10 la 20 de lei pentru adulti, de la 5 la 10 lei pentru studenti si pensionari si de la 2,5 la 5 lei pentru elevi.

La Museikon, unde anterior nu se platea bilet, adulti vor achita cate 10 lei, studentii si pensionarii cate 5 lei, iar elevii cate 2,50 de lei.

In ceea ce priveste tariful de vizitare integrat Muzeu – Museikon, acesta a crescut de la 15 la 25 de lei in cazul adultilor, de la 7,50 de lei la 12 lei pentru studenti si pensionari si de la 3,50 de lei la 6 lei pentru elevi.

Lucrari de arta plastica avand ca sursa de inspiratie fotografii-document cu evenimente petrecute in perioada delimitata de izbucnirea Primului Razboi Mondial (1914) si Incoronarea de la Alba Iulia (1922), precum si imagini in premiera ale unor pagini din Jurnalul Reginei Maria, prezentate in cadrul expozitiei ”100 de zile ale Marii Uniri”, vernisata la Museikon, noua sectie a Muzeului National al Unirii, Alba Iulia, 10 noiembrie 2017.

De subliniat ca accesul este gratuit in cazul prescolarilor, persoanelor cu dizabilitati si al veteranilor de razboi.

Intrarea este libera pentru toate categoriile de vizitatori in Sala Unirii.

Majorarea taxelor a fost adoptata, intr-o sedinta extraordinara, la finele anului trecut, de catre consilierii judeteni din Alba, la solicitarea reprezentantilor MNU Alba Iulia.

Infiintat in 1887, muzeul este amplasat in zona centrala a fortificatiei Cetatea Alba Carolina. Din 1967, muzeul isi are sediul in cladirea Babilon, iar in imediata sa vecinatate se afla Sala Unirii. Edificiul ”Babilon” este o constructie ridicata in perioada 1851-1853, iar Sala Unirii este gazduita de cladirea fostului cazinou militar, ridicata intre anii 1898 si 1900.

In ultimele decenii, patrimoniul muzeului din Alba Iulia a crescut atat prin cercetarile arheologice intreprinse, cat si prin achizitii si donatii, ajungandu-se, in prezent, la aproximativ 200.000 de piese.

Prin semnificatia sa istorica si prin colectiile pe care le detine, muzeul din Alba Iulia este una dintre institutiile de prim rang ale Romaniei. In patrimoniul muzeului se afla zeci de bunuri cultural mobile, unele unicat, care sunt considerate, prin lege, de valoare exceptionala pentru umanitate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Germania: Inca deputat AfD a fost prins ca are legaturi cu retele pro-ruse. El este anchetat pentru spalare de bani

Procuratura din Munchen a anuntat joi ca investigheaza activitatile de spalare de bani ale unui…

3 minute ago

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

O oră ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

4 ore ago

Facebook si Instagram sunt vizate de inca doua investigatii in baza Legii UE privind serviciile digitale: „Dorim sa protejam sanatatea mentala si fizica a tinerilor”

Facebook si Instagram fac obiectul a inca doua investigatii in temeiul Legii privind serviciile digitale…

O oră ago